ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΒΑΘΟΣ

Η Εστία Πύργου, δείχνει το μέλλον, αναδεικνύνοντας το παρελθόν.

Η Εστία Πύργου, δείχνει το μέλλον, αναδεικνύνοντας το παρελθόν.

ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΒΑΘΟΣ

   Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Εστία Πύργου Καλλίστης Θήρας» προγραμματίζει για το Καλοκαίρι 2013 τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1.Συνεχίζεται με επιτυχία η Έκθεση Γελοιογραφίας στο χώρο της Εστίας με θέμα «Γαστρονομία στη Σαντορίνη», μέχρι 10/8/2013. Ώρες λειτουργίας 18.00-21.30.Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Τρίτη, 7 Μαΐου 2013 και ώρα 20:30, από την Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κα Λίτσα Φτακλάκη.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και ομιλία της ερευνήτριας του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Κυριακής Χρυσού-Καρατζά, με θέμα: «Φωτιές του Πάσχα στην Σαντορίνη».

2.Η Εστία θα συμμετέχει στη γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Πύργου για τη λήξη της σχολικής χρονιάς, την Πέμπτη13 Ιουνίου με βράβευση του καλύτερου μαθητή στα Καλλιτεχνικά, στη μνήμη Στέφανου Πάλλη. Θα δωρίσει σε όλους τους μαθητές από ένα βιβλίο της Έκθεσης Γελοιογραφίας και στους αποφοίτους βιβλίο για τον Πύργο του αείμνηστου Αντώνη Κονταράτου.

3.Την Πέμπτη 20 Ιουνίου στις 21.00 στην κεντρική πλατεία του Πύργου, σε χώρο του τοπικού διαμερίσματος Πύργου, εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας του ΕΠΑ.Λ. Θήρας, με θέμα “Γαστρονομία”.Διάρκεια: 20 /6 – 10/9/2013, ώρες λειτουργίας: 10.00 – 14.00 & 18.00 – 22.00.Την έκθεση διοργανώνει ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με την Εστία, στο πλαίσιο του «Έτους Γαστρονομίας της Σαντορίνης 2013».

Μια σπάνια παρακαθήκη, αφήνει ο πρόεδρος και το ΔΣ της Εστίας Πύργου

Μια σπάνια παρακαθήκη,δημιουργεί ο πρόεδρος και το ΔΣ της Εστίας Πύργου

4.Το Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013 και ώρα 20:00, στο εντευκτήριο της Εστίας, παρουσίαση της ψηφιοποίησης μέρους του ιστορικού αρχείου του πρώην Δήμου Καλλίστης, Θήρας που πραγματοποιείται με την χρηματοδότηση του Δήμου Θήρας.

Την ψηφιοποίηση ανέλαβε το «Ινστιτούτο ΑΡΕΘΑΣ – Μεσογειακό Ινστιτούτο Ερευνών Παλαιογραφίας, Βιβλιολογίας και Ιστορίας των Κειμένων» (Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία) με την επιστημονική επιστασία του εκτελεστικού προέδρου της φιλόλογου – παλαιογράφου Δρ Αγαμέμνονα Τσελίκα. Επιμέλεια παρουσίασης από τον Δρ Τσελίκα και τονφιλόλογο κ. Γιάννη Γαλαίο.

5.Συνεργασία με την καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Δρ Αντωνία Νούσια για την παρουσίαση έκθεσης, στο χώρο «Καστέλι 1863» στην είσοδο του Καστελιού Πύργου, με θέμα «Σκηνές από το Πρόσφατο Παρελθόν: Γη, Παραγωγή και Κοινωνία στην Σαντορίνη του 60’», στο πλαίσιο «Έτους Γαστρονομίας στη Σαντορίνη 2013». Διάρκεια 21/7 – 30/9/2013. Ώρες λειτουργίας 10.00 – 20.00 καθημερινά.

6.Πραγματοποίηση μέσα στον Ιούλιο μουσικής εκδήλωσης-έκπληξης με την επιμέλεια του ηθοποιού κ. Σαμψών Φύτρου με τίτλο «Από την πόρτα σου περνώ».

7.Στις 5 Αυγούστου ετήσιο πανηγύρι του Σωτήρος στην πλατεία Πύργου, με παραδοσιακά εδέσματα και ζωντανή μουσική.

8.Στις αρχές Αυγούστου η καθιερωμένη ομιλία του δημοσιογράφου κ. Γιάννη Μαρίνου και η παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Ας προσέχαμε…» (εκδόσεις Παπαζήση).

9.Στο τέλος Αυγούστου η Εστία θα απονείμει, όπως κάθε χρόνο, τα καθιερωμένα χρηματικά βραβεία και επαίνους στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ μαθητές του Πύργου, στη μνήμη Λίζας Πατινιώτη.

10.Στις αρχές Σεπτεμβρίου, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρουσίαση παιδικής θεατρικής παράστασης.

Οι εκδηλώσεις του συλλόγου μας πραγματοποιούνται με την άριστη συνεργασία του Δήμου Θήρας και του Τοπικού Διαμερίσματος Πύργου και με την συμπαράσταση όλων των επαγγελματιών του χωριού μας και τους ευχαριστούμε όλους θερμά.