Site icon Santonews

“Ερινιά, ερινύα στο δάσος των σπειρογράφων”, παρουσίαση της δράσης στο Σεράφειο

Βίντεο
  “Είναι η τελική παρουσίαση του έργου “Ερινιά, ερινύα στο δάσος των σπειρογράφων” της περιβαλλοντικής μας οργάνωσης Dive In Action στο κλείσιμο του 6ου κύκλου των Σημεία Στήριξης – Points of Support.
– Παρουσιάσαμε τα αποτέλεσμα των δράσεων μας στο Ηφαίστειο Σαντορίνης στον μικρό αλλά πιεσμένο κόλπο της Ερινιάς της Νέας Καμένης.
Ένα 6μηνο έργο με έντονη την αδρεναλίνη στην έρευνα, για τον βαθμό πίεσης που δέχονται οι θάλασσες μας, αλλά και την ανάδειξη του ηφαιστειακού βυθού μέσα από την σημαντική πυκνότητα ενός θαλάσσιου είδους – δείκτη βιωσιμότητας και καθαρότητας – που η ύπαρξη του αποτελεί σπουδαίο στοιχείο μελέτης.
– Οι θάλασσες δεν μας δροσίζουν μόνο τα καλοκαίρια, δεν είναι απλά η ευχάριστη καλοκαιρινή νότα χαράς για τον άνθρωπο, είναι τεράστιας σημασίας εργαστήρια για το μέλλον της περιβαλλοντικής συντήρησης ολοκλήρου του πλανήτη.
– Με το έργο αυτό βάλαμε ένα ακόμα λιθαράκι στην μελέτη τους, αναδεικνύοντας μια περιοχή μέσα από την συντήρηση ενός θαλάσσιου οργανισμού, του σπειρογράφου, ο οποίος επίμονα μας δείχνει ότι θέλει την προσοχή μας.
– Ευχαριστούμε για την επιστημονική τεκμηρίωση τον Thodoros Kampouris Zinovia Erga και τον Sakis Pras για την τεχνική αρτιότητα τη βαθύτερης αποτύπωσης του βυθού της Ερινιάς.
– Υπο την αιγίδα της Γεωθήρα ΜΑΕ – Geothira και της διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμος Θήρας – Σαντορίνη.
– Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Σημεία Στήριξης – Points of Support
που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος
Κ. Λασκαρίδης, το Costas M. Lemos Foundation, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού έργου ΚΙΚΠΕ, το The Hellenic Initiative Canada, το Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου και το Ίδρυμα
  Βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=xYbvYqfrOj4
Exit mobile version