ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΡΑΣ

ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΛΛΑ… ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ!

 

 

dimos_epiorkoi_ypaliloi Στη Γερμανία ένας δημόσιος υπάλληλος επί 14 χρόνια δεν έκανε τίποτα και τη μέρα της συνταξιοδότησής του έστειλε e-mail στους συναδέλφους του, λέγοντας πως όλο αυτό το διάστημα δεν είχε κάνει το παραμικρό. «Από το 1998, ήμουν παρών όμως δεν βρισκόμουν πραγματικά εδώ. Οπότε, έχω κάνει καλή προετοιμασία για τη σύνταξη. Αντίο», έγραφε,  για να αποκαλύψει παράλληλα πως κέρδισε συνολικά 728.000 ευρώ, στην υγεία των κορόιδων. (http://www.thestival.gr/diethni/item/29389-germanos-dimosios-ypallilos-plironotan-epi-14-xronia-xoris-na-doyleyei ). Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στην Ιταλία. Αλλά και στην Ελλάδα όταν ήταν «παχιά αγελάδα» ήταν σύνηθες «δώρο» προς συναδέλφους, να αναλαμβάνουν να τους χτυπάνε την κάρτα.

Τα νομίζεται μακρινά όλα αυτά;. Κι όμως συμβαίνουν στη ΚΑΙ στη Σαντορίνη!. Υπάλληλοι (3 ή 4!) του Τομέα Καθαριότητας, έχουν να πατήσουν χρόνια στη δουλειά. Και όμως πληρώνονται κανονικά. Το αποκάλυψε ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κυριαζής παραχωρώντας συνέντευξη στον γράφοντα για λογαριασμό της «Volcano TV» (θα ανακοινωθεί η μέρα μετάδοσής της).

Τι έκανε ο Δήμος;. Μα… τα… δέοντα!. Δηλαδή. Ο ένας εξ αυτών, εκλήθη σε απολογία. Δεν έκανε τον κόπο να παρουσιαστεί. Εγγράφως του γνωστοποιήθηκε η μετακίνηση του για άλλο τομέα. Δεν πήγε!. « Είναι σε ένα κόσμο δικό του και μένει, ακόμη εκεί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κυριαζής «για να συμπληρώσει «παραμένει στη θέση του». Ο φάκελος εστάλη στον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης που με τη σειρά του απάντησε στις 9 Σεπτέμβρη απάντηση στο Δήμο να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή του Δήμου. Αυτό θα γίνει «αύριο- μεθαύριο για να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με αυτούς».

Όσο για τους άλλους, μάλλον χτυπάνε μια κάρτα και εξαφανίζονται. Ένας ολόκληρος Δήμος τους ψάχνει και δεν τους βρίσκει. Και αυτό συμβαίνει για χρόνια!. Πιθανώς με διάφορες Δημοτικές Αρχές.

Επειδή αυτά φαίνονται απίστευτα. Δείτε το απόσπασμα της στιχομυθίας με τον Αντιδήμαρχο, αυτούσιο. Χωρίς την παραμικρή επεξεργασία. Είναι από τις στιγμές που μένει κανείς άναυδος. Με πολλά πράγματα. Με το θράσος. Τον ωχαδερφισμό. Την ασυνειδησία, κάποιων πολιτών. Που ασφαλώς και θα είναι εξαγριωμένοι από τις μνημονιακές περικοπές των μισθών τους οι συγκεκριμένοι. Και μάλλον περισσότερο από τους άλλους. Τουλάχιστον οι υπόλοιποι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι δουλεύουν και ξεχνιούνται λιγάκι!.

Όσο για τη δυσκινησία των υπηρεσιών. Τη δυσλειτουργία των εκάστοτε δημοτικών αρχών. Τους καφκικούς λαβυρίνθους βολέματος, ψηφοθηρικής ανοχής και «έργω εξύβρισης» του συνεπούς στις υποχρεώσεις του δημότη. Αυτά δεν προκαλούν πλέον έκπληξη σε κανέναν. Μήπως τελικά έχουν δίκιο όσοι λένε πως: «Μαύροι κύκνοι υπάρχουν. Λευκοί κόρακες, όχι»;

 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!

 

 

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Φίλιος λέει:

    Η αργομισθία καλά κρατεί! Αξέχαστες οι εποχές με δεκάδες άτομα στην καθαριότητα και οι ενεργοί υπάλληλοι να μετριούνται στα δάχτυλα. Ονοματάκια δεν έχουν οι τεμπελχανάδες;;; Τα πλήρη στοιχεία πρέπει να αναρτούνται και να γνωστοποιούνται στο Σαντορινιό πολίτη. Θεωρώ κλοπή δημόσιας περιουσίας ένα μισθό χωρίς αντίκρυσμα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *