ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ & ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΣ (Art.T.O.S)

ΤΕΧΝΗ ΚΑΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

 

 

  Η Κοιν.Σ.Επ Art.T.O.S (Art team of Santorini) σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας ανακοινώνει την υλοποίηση & την έναρξη μαθημάτων και νέων τμημάτων – Εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών, (Ζωγραφικής – Χειροτεχνίας – Σχέδιου – Γλυπτικής και Ξυλογλυπτικής) για το σχολικό έτος 2021-22

 

Τμήματα:  Προσχολικά – Παιδικά – Εφηβικά – Ενηλίκων

Τα εργαστήρια και τα μαθήματα ξεκινήσανε με τα περσινά τμήματα και συνεχίζονται με νέες εγγραφές για όλη τη χρονική περίοδο του 2021-22 με σειρά προτεραιότητας λόγω των περιορισμένων θέσεων στο χώρο των εργαστήριων της Art.T.O.S, που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο του Κωτσόβολου πλησίον του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Θήρας στη Μεσαριά.

Στο χώρο των εργαστήριων τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτοκόλλα και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Οι αίθουσες των εργαστηρίων απολυμαίνονται διαρκώς και μετά από κάθε μάθημα. Τα τμήματα είναι ολιγομελή και οι θέσεις ,για λόγους ασφαλείας, είναι περιορισμένες. Στο χώρο διατίθενται αντισηπτικά και μάσκες. Ο χώρος των εργαστηρίων αερίζεται με φυσικό τρόπο ώστε να ανανεώνεται η ατμόσφαιρα και το σύστημα ψύξης – θέρμανσης είναι ανοιχτού κυκλώματος. Οι καθηγητές των εργαστηρίων είναι εμβολιασμένοι.

 

Στόχος μας είναι οι μαθητές (μικροί και μεγάλοι) να περάσουν δημιουργικά και ευχάριστα το χρόνο τους, εξερευνώντας την τέχνη και εμβαθύνοντας στην έννοια της . Θα τους δοθεί η ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις εικαστικές τέχνες και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης, μαθαίνοντας τα διάφορα υλικά και εικαστικά μέσα.

 

Για τα τμήματα:  Εφήβων – Ενηλίκων της Γλυπτικής σε πεπιεσμένο χαρτί και της πανάρχαιας τέχνης της Ξυλογλυπτικής ,τα μαθήματα χωρίζονται σε 3 ενότητες και δημιουργούμε τμήματα αρχαρίων & προχωρημένων.                                                                                         

 

Για τους αρχάριους η κάθε ενότητα χωρίζεται σε 2 στάδια, και μετά την ολοκλήρωση τους εντάσσονται στα τμήματα των προχωρημένων.

1ο στάδιο για τους αρχάριους, γνωριμία ,επαφή ,ασφάλεια και χειρισμός εργαλείων κοπής.

 2ο στάδιο σχεδίαση και εφαρμογή με τα σκαρπέλα πάνω σε πεπιεσμένο χαρτί (δοκίμιο μάθησης) όλα τα στάδια ενός ανάγλυφου έργου έως την ολοκλήρωση του.                                                                                                                       

Για τους προχωρημένους στις 2 ενότητες θα αντληθούν θέματα και  μοτίβα από την προϊστορική, την ελληνιστική έως την βυζαντινή περίοδο, και στην 3 ενότητα θα δουλέψουμε ελεύθερο θέμα από τη νεότερη και σύγχρονη τέχνη.

 

Για τα τμήματα:  Προσχολικά – Παιδικά – Εφήβων της Ζωγραφικής της  Χειροτεχνίας και του Σχέδιου. Τα μαθήματα και τα τμήματα χωρίζονται ηλικιακά.

Στο τμήμα Α  (4-6 και 6-9 χρονών )

Μαθαίνουμε και εξοικειωνόμαστε µε απλά υλικά, μέσα και τεχνικές. Μαθαίνουμε να ζωγραφίζουμε με νέα υλικά και να κόβουμε/κολλάμε χαρτιά και χαρτόνια . Εκφράζουμε τα συναισθήματά μας μέσα από την τέχνη. Δημιουργούμε παιχνίδια µε έργα τέχνης, εικόνες κτλ. Μαθαίνουμε διάσημα έργα τέχνης και καλλιτέχνες.

 

Στο τμήμα Β  (  9-11 χρονών )

Μαθαίνουμε και εξοικειωνόμαστε µε ζωγραφικά μέσα και τεχνικές. Μαθαίνουμε απλά μορφικά στοιχεία . Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε βάθος και προοπτική στα έργα μας. Μαθαίνουμε διάσημα έργα τέχνης,  καλλιτέχνες  και αναγνωρίζουμε τις διάφορες περιόδους της τέχνης στα έργα.

 

Στο τμήμα Γ  ( 12-16 χρονών )

Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε µε ευχέρεια νέα υλικά και τεχνικές. Μαθαίνουμε τους χρωματικούς τόνους, συμπληρωματικά χρώματα, συνδυασμούς χρωμάτων, ισορροπία καθώς και πώς να ζωγραφίζουμε με μικρή χρωματική παλέτα/βασικά χρώματα. Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε βάθος/προοπτική στα έργα μας. Κατανοούμε το εσωτερικό και το εξωτερικό, καθώς και το κενό και το γεμάτο.

Δημιουργούμε έργα επηρεασμένα από τη θεματολογία έργων τέχνης. Μαθαίνουμε τις εκφραστικές και επικοινωνιακές δυνατότητες του σχεδίου και της ζωγραφικής. Μαθαίνουμε διάσημα έργα τέχνης, καλλιτέχνες και αναγνωρίζουμε τις διάφορες περιόδους της τέχνης στα έργα. Συμμετέχουμε σε ομαδική ζωγραφική.

Οργάνωση – Υλοποίηση:

Καλλιτεχνική Ομάδα:  Κοιν.Σ.Επ Art.T.O.S (Art team of Santorini) σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας.

Επιμέλεια-Διδασκαλία:

Οι Εικαστικοί – Χρήστος Cesarios Αντωνιάδης, Γωγώ Τρυψιάνη, Ιωάννης Χάλαρης.

Πληροφορίες καθημερινά: 18 00  – 20 00 μμ. στα τηλέφωνα 6977562373  –  6946112029  ,στο mail arttosgr@gmail.com , στη σελίδα του (FB) Art.t.o.S Art Team of Santorini  και στην ομάδα (aRT.t.o.s) ART TEAM OF SANTORINI.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *