Site icon Santonews

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΠΑΝΣΗ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΘΠ

 

 

 

Το Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2016 πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της SantoWines που είχε ως βασικό σκοπό την ενημέρωση των παραγωγών σε επίκαιρα θέματα αμπελοκαλλιέργειας και την συμβουλευτική υποστήριξη από εξειδικευμένους γεωπόνους. Πλήθος παραγωγών αλλά και τοπικών γεωπόνων τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και την παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και ενεργή συμμετοχή.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η εισήγηση της κυρίας Έφης Τσούργιαννη, Γεωπόνου- Εδαφολόγου από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, καθηγήτρια επί 10ετιας στην Ανώτατη Γεωπονική Σχολή – ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και επιστημονικός σύμβουλος σε εταιρείες παραγωγής οργανικών λιπασμάτων υψηλής τεχνολογίας η οποία μίλησε για την οργανική ουσία του εδάφους, τη βελτίωση των προβληματικών εδαφών, τη χρήση και τις ωφέλειες των οργανικών λιπασμάτων σε σύγκριση με τη συμβατική λίπανση ενώ επικεντρώθηκε στις ανάγκες θρέψης που έχουν οι τοπικές καλλιέργειες της Σαντορίνης, με ιδιαίτερη έμφαση στα αμπέλια. Επίσης, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής, ενός από τα πιο σημαντικά αντικείμενα συστηματικής μελέτης και έρευνας του επιστημονικού κλάδου παγκοσμίως.

Ο πρόεδρος Δ.Σ. της SantoWines κύριος Μάρκος Καφούρος, αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων δήλωσε πολύ ευχαριστημένος διότι ο διάλογος που ακολούθησε τις εισηγήσεις, η συζήτηση με τους αγρότες, οι προβληματισμοί, τα ερωτήματα που τέθηκαν και οι συμβουλευτικές απαντήσεις που δόθηκαν αποδεικνύουν το ενδιαφέρον, την αφοσίωση και τη δέσμευση των παραγωγών της Σαντορίνης για την συνεχή βελτίωση των καλλιεργητικών μεθόδων και τη διατήρηση της φυσικού τοπίου ως ανεκτίμητη κληρονομιά του νησιού”.

Exit mobile version