ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΘΗΡΑΣΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Πειραιάς – Θηρασιά με απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση.

 

 

 

 

  “- Υλοποιήθηκε ακόμα μια δέσμευση του πρωθυπουργού προς το Δήμο Θήρας.

 

     Μια ακόμα δέσμευση του πρωθυπουργού από την περσινή επίσκεψη του στη Σαντορίνη, σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας υλοποιήθηκε με την ανακοίνωση της απευθείας σύνδεσης της Θηρασίας μας, με το λιμάνι του Πειραιά την οποία θα καλύψει το πλοίο OLYMPUS. 

 

     Το Υπουργείο Ναυτιλίας ανταποκρινόμενο στα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών στο πλαίσιο της βελτίωσης των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, ιδίως των μικρών νησιών, τόσο μεταξύ τους, όσο και με την ηπειρωτική Ελλάδα αποφάσισε για πρώτη φορά  την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θηρασιάς απευθείας με τον Πειραιά.

 

       Με χθεσινή επικοινωνία του Δημάρχου Θήρας με την Γενική γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου,  ενημερώθηκε για την απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θηρασιάς με τον Πειραιά.

 

     Εξίσου σημαντική είναι και η πρόβλεψη για τη διανυκτέρευση πλοίων σε μικρά νησιά, όπως η Ανάφη. Η διάθεση 12 εκατομμυρίων ευρώ επιπλέον για την εξασφάλιση επαρκούς λειτουργίας του ακτοπλοϊκού δικτύου τον Απρίλιο, ανεβάζει στα 79 εκατομμύρια ευρώ συνολικά την ενίσχυση της ακτοπλοΐας για τον  covid-19 ενώ παράλληλα συνεχίζεται η στήριξη ναυτικών και εργαζομένων στον κλάδο.

 

     Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, το Υπουργείο Ναυτιλίας συνεχίζει την προσπάθειά για υποστήριξη των νησιών μας και τη βελτίωση της καθημερινότητας νησιωτών μας.

 

     Για την πολύ σημαντική εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, ευχαριστεί τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, σημειώνοντας την συνέπεια του πρωθυπουργού στις δεσμεύσεις του κατά την περσινή επίσκεψη του στη Σαντορίνη.

 

 

 

Ο Δήμαρχος Θήρας

Αντώνης Σιγάλας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *