ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Η ΟΜΙΛIΑ ΤΟΥ Α. ΚΑΛΟΥΔΗ ΤΗΣ ΕΕΚΦΝ ΣΤΟ ΜΠΕΛΛΩΝΕΙΟ

 

Βίντεο με την ομιλία στο τέλος του άρθρου

  KALOUDIS_ANTΣε μια εμπεριστατωμένη εισήγηση 15 λεπτών, ο κ. Αντώνης Καλούδης Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΚΦΝ (Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας), συνόψισε υποδειγματικά την κατάσταση στο χώρο. Το κυρίαρχο όμως, είναι πως οι εταιρείες κρουαζιέρας, όχι μόνο αναγνωρίζουν το σημαντικό πρόβλημα που δημιουργεί η ταυτόχρονη άφιξη μεγάλου αριθμού επισκεπτών στη Σαντορίνη, αλλά εμφανίζονται διατεθειμένοι να συμβάλλουν οι ίδιες σε μια διαδικασία αυτορύθμισης και συνεργασίας με τους τοπικούς παράγοντες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλούδης, πρότεινε τη δημιουργία ενός άτυπου “Κουαρτέτου” που θα εξετάζει έγκαιρα την πραγματική εικόνα των αφιξο-αναχωρήσεων στον Όρμο Φηρών και θα παρεμβαίνει με στόχο την αποσυμπίεση. “Θα μπορούμε σε συνεννόηση να προχωράμε στην αλλαγή ωρών, ακόμα και ημερών κατάπλου”, τόνισε ο κ. Καλούδης.

Σε πιο μακροχρόνια και άρα στέρεη και βιώσιμη βάση, το απαρτιζόμενο από το Δήμο, το Λιμενικό Ταμείο, την ΕΕΚΦΝ και τοπικούς φορείς (Λιμεναρχείο, ένωση Λεμβούχων, Ναυτικών Πρακτόρων, επιχειρηματικού κόσμου) όργανο θα πραγματοποιεί μια τουλάχιστον ειδική συνεδρίαση κάθε φθινόπωρο. Αντικείμενο θα είναι η εξέταση των προτεινόμενων από τις εταιρίες προγραμμάτων προσέγγισης στο νησί. Όπου διαπιστώνεται συμπίεση, θα συνιστάται η αναγκαία διευθέτηση, προτού τα προγράμματα-πακέτα διατεθούν προς πώληση στην αγορά. Με τον τρόπο αυτό, το “κουαρτέτο”, εκτός από τον “πυροσβεστικό” του ρόλο, αποκτά ένα χαρακτήρα μακροχρόνιας διαχείρισης των ροών κρουαζιέρας προς το νησί, αποτίμησης και σεβασμού της (ταλαιπωρημένης από άσχετους ή πολυπράγμονες ημιμαθείς) πραγματικής “φέρουσας” ικανότητας του νησιού και μεγιστοποίησης των οφελών προς τη Σαντορίνη.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ

 

 

Η κεφαλαιώδους σημασίας πρόταση της ΕΕΚΦΝ, όχι μόνο βάζει τους εφοπλιστές ενώπιον του προβλήματος που λόγω της ελκυστικότητας του νησιού και του μεταξύ τους ανταγωνισμού, συμβάλλουν κι οι ίδιοι στη διόγκωσή του, αλλά καθιστά τη Σαντορίνη πρότυπο διαχείρισης του επιμερισμού αγκυροβόλησης. Κάτι το οποίο, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν επιτύχει εδώ και πολλά χρόνια, με τα λεγόμενα “slots” (Χρονοθυρίδες). Με δεδομένο επίσης, πως για τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, η Σαντορίνη αποτελεί κομβικό προορισμό, ο τοπικός συντονισμός και αυτορύθμιση, συμπαρασύρει σε συνθήκες γενικότερου σχεδιασμού της κρουαζιέρα σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα αποφεύγονται, άναρχες, άναρθρες και αστήρικτες ανακοινώσεις περί “πλαφόν”, “οροφής “και τα συναφή δημιουργώντας έτσι την εικόνα ενός οργανωμένου προορισμού, αλλά και συνθήκες καλύτερης χρονικής διάχυσης των επισκεπτών.

Μπορεί μάλιστα, αυτό να συνδυαστεί από επανασχεδιασμό του “τουριστικού προϊόντος”, δηλαδή της ανάπτυξης περισσότερων επιλογών που θα αποσπάσουν ένα μικρό αλλά σημαντικό κομμάτι από τα συνήθη σημεία συγκέντρωσης των επισκεπτών. Για παράδειγμα, αν στο hot spot που λέγεται “ηλιοβασίλεμα στην Οία” υπομνησθεί θετικά πως υπάρχει η δυνατότητα θέασης του ηλιοβασιλέματος από ένα χώρο που αγνοούν οι πολλοί, αλλά που είναι εξίσου ή και περισσότερο όμορφο:

Αποφορτίζεται η Οία στις κρίσιμες ώρες

Αποκτούν δυναμική άλλες περιοχές του νησιού.

Εμπλουτίζεται το τουριστικό προϊόν με μια παροχή που απευθύνεται στους λάτρεις του ασυνήθιστου και εκείνους που θέλουν την “πραγματική” και όχι την πλέον προβεβλημένη εικόνα της Σαντορίνης. Οπότε και την Οία την επιδεικνύεις σε ώρες χωρίς μεγάλο συνωστισμό και το “φιλέρευνο” και “αντισυμβατικό” αίσθημα μιας μικρής, αλλά καθόλου ευκαταφρόνητης μερίδας επισκεπτών ικανοποιείς.

VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *