Site icon Santonews

Επιστρέφει το εμβληματικό φεστιβάλ του Μεγάρου Γκύζη

“Το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη, ο θεσμός που τόσο αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε από το κοινό της Σαντορίνης αλλά και από τους πολυάριθμους επισκέπτες, επιστρέφει. Συμπληρώνοντας 39 χρόνια πολιτιστικής προσφοράς, σας προσκαλεί σε 4 ξεχωριστές μουσικές βραδιές.

Όπως πάντα, το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο ιστορικό αρχοντικό του 17ου αιώνα στα Φηρά Σαντορίνης, από 2 έως 13 Αυγούστου, με ελεύθερη είσοδο  σε όλες τις εκδηλώσεις, χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση της Καθολικής Επισκοπής Θήρας.

Το Φεστιβάλ ξεκινάει την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024, φιλοξενώντας τον εξαιρετικό βιολοντσελίστα, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Festival di Maggio στην Καμπανία, Giuliano de Angelis και τον πολυβραβευμένο σε διεθνείς διαγωνισμούς πιανίστα, Paolo Scafarella σε έργα Beethoven, Schumann και Piazzolla.

  Την Τρίτη 6 Αυγούστου 2024, δύο τραγουδιστές-μόνιμοι συνεργάτες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. η διακεκριμένη υψίφωνος, απόφοιτη της φημισμένης Μουσικής Ακαδημίας του Μονάχου, Άννα Στυλιανάκη, ο τενόρος, απόφοιτος του Trinity College of Music του Λονδίνου, Φίλιππος Μοδινός και στο πιάνο ο μοναδικός Δημήτρης Γιάκας, μας προσκαλούν σε μία βραδυά Όπερας με τίτλο “Ο Πουτσίνι και η εποχή του – 100 χρόνια από τον θάνατό του”.

Την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024, έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε στη σκηνή του Πνευματικού Κέντρου Μέγαρο Γκύζη, τον εξαιρετικό Ισπανό τρομπετίστα, καθηγητή στο Conservatorio Superior de Música de Valencia, Dr. Vicente Campos που θα συμπράξει με τον πολυβραβευμένο, σε διεθνείς διαγωνισμούς, πιανίστα, καθηγητή στο Conservatorio Superior del Liceo de Barcelona, Michael Davidov Butusov, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα με έργα Haydn, Schubert, Chopin, Respighi κ.α.

Στην τελική συναυλία του Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2024, την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024, ο κορυφαίος φλαουτίστας της Εθνικής λυρικής Σκηνής Ζαχαρίας Ταρπάγκος, η Anna Chifu, μία από τις πιο αναγνωρισμένες και πρωτοπόρες φλαουτίστες της γενιάς της, ο βιολοντσελίστας της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Χρήστος Γρίμπας και η Βαλέρια Χαριτίδου στο πιάνο, θα παρουσιάσουν ένα απαιτητικό, αλλά και ανάλαφρο, πρόγραμμα για δύο φλάουτα, τσέλο και πιάνο, με έργα Debussy, Gluck, Delibes, Doppler, Shocker, Cimarosa, Kuhlau, Bach και Haydn.

Με αγάπη και ιδιαίτερη φροντίδα ετοιμάσαμε για το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2024, ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που δίνει τη δυνατότητα σε όλους όσους βρίσκονται στη Σαντορίνη να απολαύσουν κορυφαίους μουσικούς σε γνωστά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Ελάτε και φέτος το καλοκαίρι να ταξιδέψουμε μαζί στη μουσική!

Καλή ακρόαση!!!

To Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη σας προτείνει, επίσης, να παρακολουθήσετε την εκδήλωση που διοργανώνει το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Αυγούστου 2024 και ώρα 20.00 στον Ναό Αμιάντου Συλλήψεως, στα Φηρά. Συμμετέχει η ANΩ FESTIVAL ORCHESTRA, υπό τη Διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή και σολίστ τον βιολοντσελίστα Strahl Tomasz”.

Exit mobile version