ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

“Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΣΦΥΚΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ”

 

 

 

chatzimarkos_plio“ Προς: κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Η απόφαση περί συνέχισης, για ένα επιπλέον 48ωρο και μέχρι τα ξημερώματα της προσεχούς Κυριακής, της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες για το σύνολο των κατοίκων των νησιών.

Το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου στην απεργία είναι σεβαστό, αλλά αυτό δεν μπορεί να ασκείται με τρόπο που να παραβιάζει δικαιώματα άλλων κοινωνικών ομάδων και κυρίως να χρησιμοποιεί ως ομήρους ολόκληρες νησιωτικές κοινωνίες.

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη μεγαλύτερη νησιωτική Περιφέρεια της χώρας, ο συνεχιζόμενος ακτοπλοϊκός αποκλεισμός των νησιών, θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο την οικονομία αλλά και το σύνολο των κοινωνικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων όλων των νησιωτών.

Οι νησιώτες μας, οι οποίοι, το τελευταίο διάστημα, έχουν υποστεί και αυτοί σφοδρή φορολογική επιδρομή, με ανυπολόγιστες γι αυτούς συνέπειες, ουδέποτε έστρεψαν τη δική τους αιτιολογημένη οργή εναντίον οιασδήποτε κοινωνικής ή επαγγελματικής ομάδας ή οιουδήποτε συμπατριώτη τους.

Επειδή, επιτέλους, η συνέχιση της ζωής στη νησιωτική Ελλάδα δεν μπορεί να είναι στην διακριτική ευχέρεια οιασδήποτε ομάδας, σας ζητούμε να προστατεύσετε το πιο ευαίσθητο κομμάτι της χώρας, αξιοποιώντας το σύνολο των δυνατοτήτων που ο νόμος σας δίνει”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *