ΕΠΙΣΤΟΛΗ Μ. ΟΡΦΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΤΗ “BUBBLE” ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

 

 

 

  “Ανοικτή επιστολή Μ. Ορφανού

 

 

” Κύριοι υπουργοί

 

 

 

  Απευθυνόμαστε σε εσάς, ως αρμόδιους για τα θέματα οικονομικών, τουρισμού και ανάπτυξης, καθώς τον τελευταίο καιρό λόγω των συνθηκών της πανδημίας του Covid-19 καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.

 

 

  Όπως γνωρίζετε η Σαντορίνη έχει αποδείξει περίτρανα ότι για το έτος 2020 κινήθηκε σε πολύ χαμηλά έως και μηδενικά επίπεδα σύμφωνα με την καταγραφή των κρουσμάτων και αυτό οφείλονταν τόσο στην αυστηρή τήρηση των μέτρων όσο και στην συνείδηση των κατοίκων, των επαγγελματιών και των εργαζομένων του νησιού.

 

 

  Η επιβολή του κλειστού συστήματος «Βubble» από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό Υγείας δημιουργεί αρκετά προβλήματα στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με την κρουαζιέρα ειδικότερα στον τόπο μας, όπου το πλείστον του πληθυσμού μας είναι εμβολιασμένο είτε με την 1η δόση, είτε με τον μονοδοσικό εμβόλιο.

 

 

  Περιορίζοντας τις μετακινήσεις των επισκεπτών, βάση του συστήματος της «προστατευτικής  φούσκας» ως ομάδες και όχι ως μονάδες, σε συγκεκριμένους προορισμούς του νησιού, «στραγγαλίζονται» οι επιχειρήσεις που δεν είναι στην λίστα των ενδεδειγμένων χώρων και σε αυτό το σημείο ζητάμε την αρωγή σας.

 

 

  Με πρόσθετα μέτρα στήριξης γι’ αυτούς τους επιχειρηματίες που ενώ έχουν υποστεί πτώση στα εισοδήματά τους με την πανδημία του  

Covid-19 αναγκάζονται για δεύτερη φορά, την στιγμή που προσδοκούσαν σε μια πιο προσοδοφόρα τουριστική περίοδο, να βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να «βουλιάζουν», ως συνέπεια της συνέχισης του συστήματος «Bubble»

Να επισημάνουμε ότι σε όλους τους χώρους του νησιού έχουν τηρηθεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα συμπεριλαμβανομένων την λήψη εμβολίου  ή ακόμα και την διενέργεια και καταχώρηση στην αντίστοιχη πλατφόρμα των self-test.

Θεωρούμε μεγάλη ανάγκη να παρέμβετε τώρα, προκειμένου ο κλάδος αυτός των επαγγελματιών και οι εργαζόμενοί τους να μην συνεχίσουν να πλήττονται οικονομικά για μια ακόμη χρονιά.

 

Κύριοι υπουργοί,

Γνωρίζουμε ότι οι κοινωνικές σας ευαισθησίες δεν εξαντλούνται στα λόγια αλλά γίνονται πράξεις και για αυτό το λόγο θα πρέπει άμεσα σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους να καταρτίσετε συγκεκριμένο πρόγραμμα στήριξης αφήνοντας τα πλοία κρουαζιέρας να προσεγγίζουν και να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση από τους ταξιδιώτες παντού.

Μόνο έτσι οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι δεν θα αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες και δεν θα βρεθούν εκτός προγραμματισμού τους.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα παρέμβετε άμεσα δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μου και επαγγελματίες της Σαντορίνης

 

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας

 

 

Μανόλης Ορφανός

Δημοτικός Σύμβουλος δήμου Θήρας

Επικεφαλής παράταξης «Τώρα για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά».     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *