ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΕΕΣ ΘΗΡΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

 

 

 

  “Θετική ανταπόκριση είχε η επίσκεψη

 

 

  Ο σκοπός της επίσκεψης  ήταν η συζήτηση για την δημιουργία στο νησί μας ενός κέντρου Φυσικής Ιατρικής και αποκατάστασης , η έλλειψη του οποίου δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε συμπολίτες μας αφού αναγκάζονται να μετακομίσουν σε άλλη πόλη Αθήνα , Λάρισα , Τρίπολη κ.λ.π με ότι αυτό συνεπάγεται για όλη την οικογένεια ( κόστος νοσηλείας , έξοδα διαμονής συγγενούς προσώπου, διάσπαση οικογένειας κ.λ.π)

 

 

  Η παροχή υπηρεσιών σε ΑμεΑ και όχι μόνο από ένα τέτοιο κέντρο θα πρόσφερε πολύ μεγάλη ανακούφιση όχι μόνο στους κατοίκους Σαντορίνης και Θηρασιάς αλλά και στους κατοίκους των γειτονικών μας νησιών της επαρχίας ( Ίο-Σίκινο- Φολέγανδρο- Ανάφη).

 

Στη συζήτηση κλήθηκε από τον Διοικητή και το προσωπικό του Νοσοκομείου που υπηρετεί στο τμήμα Φυσιοθεραπείας , το οποίο όχι μόνο επικρότησε την πρόταση αυτή αλλά δηλώθηκε από εργαζόμενη του τμήματος ότι όταν προσλήφθηκε το 2016 στο Νοσοκομείο μας και είδε και το Κέντρο Υγείας έκανε τη σκέψη ότι θα μπορούσε να  λειτουργήσει ως ένα τέτοιο Κέντρο, το Κέντρο Υγείας.

 

 

Τα δύο μέλη του παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού , κατέθεσαν στον Διοικητή κ. Μαλαματένιο σχετική επιστολή με την παράκληση να απασχολήσει άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΜΥ ζητώντας και τη συνδρομή του Υπουργείου Υγείας.

 

 

Ευελπιστούμε η πρόταση αυτή, με τη συνδρομή των φορέων του νησιού μας ( Επαρχείο, Δήμος, Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Ίδρυμα Λούλας και Ευαγγέλου Νομικού) να πάρει σάρκα και οστά και σύντομα  να λειτουργήσει υπό την εποπτεία του Γενικού Νοσοκομείου Σαντορίνης , για το καλό των συμπολιτών μας”.-

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *