ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Γ.Γ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ 3 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

 

synantisinefeloudis_F-1194465143“Στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, κ. Ανδρέας Νεφελούδης, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Κυκλάδων το μεσημέρι της Κυριακής 21 Φεβρουαρίου 2016.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρο, μέλη της Διοίκησης και στελέχη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων παραβρέθηκαν οι 3 Βουλευτές των Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, κκ. Νίκος Μανιός, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος, καθώς και στελέχη του Υπουργείου που συνόδευαν το Γενικό Γραμματέα.
Αρχικά, το Επιμελητήριο παρουσίασε στον κ. Νεφελούδη συγκεκριμένα θέματα που αφορούν τα μέλη του και άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, μερικά εκ των οποίων αποτελούν χρόνια προβλήματα που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των επιχειρηματιών του Νομού. Παράλληλα, ορίστηκε στέλεχος του Υπουργείου ως υπεύθυνος για την παρακολούθηση των θεμάτων αυτών σε συνεργασία με το Επιμελητήριο.
Το Επιμελητήριο, επίσης, παρουσίασε τις νέες υποδομές του και τους τρόπους με τους οποίους αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν για την πραγματοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης που αποτελούν και αντικείμενο του Υπουργείου. Σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης στο γραφείο του κ. Νεφελούδη, συζητήθηκε η πρόταση του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων που αφορά σε πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης περίπου 800 εργαζομένων και επαγγελματιών, και αναζητήθηκαν οι αποτελεσματικότεροι τρόποι υλοποίησής του.
Σχετικά με το ασφαλιστικό, ένα από τα καυτά θέματα της επικαιρότητας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου εξήγησε ότι τα νέα μέτρα επηρεάζουν ένα σημαντικό ποσοστό των 17,000 μελών του. Σε συνδυασμό δε με τη γενικότερη κοινωνικό-οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και την επιδείνωση των δεδομένων που αφορούν στη νησιωτικότητα, ένα μεγάλο μέρος των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων των Κυκλάδων οδηγείται σε αδιέξοδο.
Τέλος, συζητήθηκε το θέμα του Νεωρίου – αφού εκ της αρμοδιότητάς του ο Γ.Γ. έχει ενεργή εμπλοκή – αλλά και της αντιμετώπισης του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η Σύρος. Ο κ. Ρούσσος ξεκαθάρισε την πάγια θέση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων ότι η συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνει το νησί καθώς και η μελέτη όλων των παραμέτρων που επηρεάζουν την τοπική οικονομία, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης της Σύρου. Το Επιμελητήριο Κυκλάδων δεν θα δεχθεί αποσπασματικές λύσεις που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο θέμα μονοδιάστατα.

Τόσο ο Γ.Γ. όσο και οι Βουλευτές επανέλαβαν την άποψή τους ότι όταν υπάρξουν συγκεκριμένες εξελίξεις σχετικά με το Νεώριο αλλά και τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν το νησί, στελέχη της Κυβέρνησης θα μεταβούν στη Σύρο μαζί με τους Βουλευτές προκειμένου να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς και να ενημερωθεί διεξοδικά η τοπική κοινωνία”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *