Site icon Santonews

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

“ΦΩΘΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ”

 

 

“Οι ”Μυθοκρουσμένοι” του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου στο νησί της Φωτιάς, τη Σαντορίνη (20 Απριλίου 2018 – 23 Απριλίου 2018)

Η μεγάλη ”μυθοκρουσία”, για φέτος, της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου είχε τίτλο ”ΦΩΘΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ”.

Το μινωικό πλοίο των ”Μυθοκρουσμένων”, με τους 51 κωπηλάτες του, τον κυβερνήτη, Στέλιο Μανωλιούδη και τους δύο πηδαλιούχους, τον Μανόλη Αφραθιανάκη και την Ελένη Μπεζιρτζόγλου, έβαλε πλώρη, την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, για τη Στρογγύλη ή Θήρα, την ”Καλλίστη” των νησιών, τη μαγευτική Santa-Irini.

Μαθητές, καθηγητές, φίλοι και συνεργάτες της ομάδας, αναζήτησαν θρύλους και παραδόσεις της Σαντορίνης, γνώρισαν την γεωλογική της ιστορία και ήρθαν σε επαφή με τον πολιτισμό της, όπως καταγράφεται στη διάρκεια των αιώνων μέχρι σήμερα.

Μια μυθοκρουσία, που δεν άναψε μόνο ”φωθιά στη θάλασσα”, αλλά και στην ψυχή, στο μυαλό μας και στις καρδιές μας!

Μια εκδρομή που είχε απ’ όλα: συγκινήσεις, γέλιο, απρόοπτα, μοναδικές εικόνες, γνώσεις και ανεπανάληπτες εμπειρίες.

Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε για να προσφέρει τέτοια βιώματα στα μέλη της.

Επισκεφτήκαμε:

Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι των ”Μυθοκρουσμένων” και ιδιαίτερα το Νεκτάριο Περογιαννάκη, που κατέγραφε με την κάμερά του καθώς και τη διευθύντρια του Εσπερινού Γυμνασίου Εύα Αποστολάκη.

Η εκδρομή δεν τα πραγματοποιούνταν χωρίς την ευγενική υποστήριξη του SANTO MARIS OIA LUXURY SUITES & SPA του Ομίλου Μεταξά και της SEAJETS, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Διαπίστωση όλων των συνεκδρομέων, ήταν πως, πολλά πλεονεκτήματα στο φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον της Κρήτης, μπορούν να αξιοποιηθούν με βιώσιμο τρόπο αρκεί δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς να συνεργασθούν σε αυτό. Το θαύμα συντελείται όταν κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις μας, ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί”.

Exit mobile version