ΕΠΙΣΗΜΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΗς “ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ”

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ «ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ»

 

 

"Αβάπτιστη" για την ώρα η νέα δημοτική παράταξη.

“Αβάπτιστη” για την ώρα η νέα δημοτική παράταξη.

Την επίσημη  κάθοδο της στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ανήγγειλε η «Κίνηση των Τριών» (Γιώργος Χάλαρης, τέως Κοινοτάρχης Οίας- Άγγελος Ρούσσος τέως Έπαρχος και Δήμαρχος Θήρας, Μανώλης Ορφανός- τέως Πρόεδρος ΔΑΠΠΟΣ), σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε στη συνεδριακή αίθουσα του κλειστού Γυμναστηρίου Θήρας. Παρ’ ότι η εκδήλωση έγινε ανήμερα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, η κίνηση, παραμένει για την ώρα … αβάπτιστη, αλλά σύμφωνα με τις δηλώσεις το πρόγραμμα και το όνομα του συνδυασμού θα έχουν ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

 

«ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ»

«Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε μια άτονη δημοτική αρχή να καταστρέψει ότι αφήσαμε»., είπε ο κ. Χάλαρης

«Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε μια άτονη δημοτική αρχή να καταστρέψει ότι αφήσαμε»., είπε ο κ. Χάλαρης

Επικεφαλής είναι ο κ. Χάλαρης, καθώς είναι εκείνος που σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενήργησε η GPO, συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να αντιπαρατεθεί νικηφόρα με το σημερινό Δήμαρχο κ. Αναστάσιο Νικόλαο Ζώρζο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του γκάλοπ (θα αναλυθεί σε επόμενες αναρτήσεις) στην πρόθεση ψήφου ο σημερινός Δήμαρχος έχοντας ως δυνητικό υποψήφιο τον κ. Χάλαρη θα έπαιρνε 33,7% και ο τέως Κοινοτάρχης 23,6%. Το σημερινό επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης (στην ίδια δέσμη ερωτημάτων) κ. Αντώνη Σιγάλα προτιμά το 16,2% των ερωτηθέντων, ενώ η κ. Μαρία Αργυρού της «Λαϊκής Συσπείρωσης», φέρεται να υπερδιπλασιάζει τη δύναμή της φτάνοντας στο 11,5%. «Ένας μεστός, καλός λόγος μπορεί να επιβραβεύεται από τους πολίτες» σχολίασε σε κάποιο σημείο της συνέντευξης ο κ. Χάλαρης, αναφερόμενος στην άνοδο της κ. Αργυρού.

 

Ο Δήμος «παρέλαβε λιμουζίνα και την έκανε …σκαραβαίο».

Ο Δήμος «παρέλαβε λιμουζίνα και την έκανε …σκαραβαίο».

Α.ΡΟΥΣΣΟΣ: «ΓΙΝΟΜΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ»

 

« Η πλειοψηφία των πολιτών, μας γνωρίζει», είπε ο κ. Χάλαρης, «συναποφασίσαμε για το κοινό καλό και  δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες». Στη συνέχεια σημείωσε πως με τον συνυποψήφιό του και πρώην Δήμαρχο κ. Άγγελο Ρούσσο, είχαν αρκετές επιμέρους διαφωνίες στο παρελθόν, αλλά τόνισε πως στα ανώτερα θεσμικά όργανα η Σαντορίνη εμφανιζόταν πάντα ενωμένη και με κοινή θέση. «Το ζητούμενο είναι η σύνθεση κι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς» είπε για να προσθέσει αργότερα, «Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε μια άτονη δημοτική αρχή να καταστρέψει ότι αφήσαμε».

«Είμαι στρατιώτης», είπε από την πλευρά του ο κ. Ρούσσος, «γνωρίζουμε όλοι τι θέλει το νησί και συστρατεύομαι δίπλα στο Γιώργο Χάλαρη, για το καλό του τόπου». Απευθύνθηκε μάλιστα στον επικεφαλής του νεοπαγούς συνδυασμού λέγοντας χαρακτηριστικά «ευχαριστώ Δήμαρχε», για να πει στη συνέχεια: «Όχι.  Δε γίνομαι από Δήμαρχος, κλητήρας. Γίνομαι στρατιώτης για το καλό της Σαντορίνης και της Θηρασίας». Καταφέρθηκε επίσης εναντίον του σημερινού Δημάρχου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «παρέλαβε λιμουζίνα και την έκανε …σκαραβαίο».

Μ. ΟΡΦΑΝΟΣ: «ΗΡΘΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ»

«Ήρθαμε για να δουλέψουμε», τόνισε. ο κ. Ορφανός

«Ήρθαμε για να δουλέψουμε», τόνισε. ο κ. Ορφανός

 

«Καινοτομούμε κι ενωνόμαστε για ένα καλό σκοπό», υπογράμμισε ο κ. Μανώλης Ορφανός, υποστηρίζοντας στη συνέχεια πως ο Δήμος είναι μια μεγάλη επιχείρηση, που όμως δεν πρέπει να χάσει τον κοινωνικό της χαρακτήρα. Αναφερόμενος στον κ. Χάλαρη, δήλωσε: «Έχει μεταμορφώσει μια περιοχή της Σαντορίνης, γιατί να μην τον εμπιστευθούμε να μεταμορφώσει ολόκληρη τη Σαντορίνη;». Είπε ακόμα πως κοινή συνισταμένη της συνεργασίας δεν είναι η κατανομή θέσεων και αξιωμάτων, αλλά η κοινή προσπάθεια. «Ήρθαμε για να δουλέψουμε», τόνισε.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ( θα ακολουθήσει νέα ανάρτηση), πως στην αίθουσα ήταν αρκετές δεκάδες υποστηρικτών της νέας κίνησης, με πιο χαρακτηριστική την παρουσία, της κ. Μαριάννας Πελέκη, Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καμαρίου που είχε εκλεγεί με το συνδυασμό της σημερινής Δημοτικής Αρχής.