ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΓΡΑΤΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ Γ. ΧΑΛΑΡΗ

ΝΕΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΘΗΤΕΙΑ

 

 

Ο κ., Γ. Γρατσίας

Ο κ., Γ. Γρατσίας

Την ένταξή του στο συνδυασμό «Σαντορίνη, Ενωτική Πορεία», ανακοίνωσε ο πιλότος του Υγειονομικού αεροσκάφους, πρώην Αντιδήμαρχος και πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Γιάννης Γρατσίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός, πως ενώ στο παρελθόν υπήρξαν –από διαφορετικές θέσεις- αντιπαραθέσεις με τον επικεφαλής του συνδυασμού κ. Γιώργο Χάλαρη, εντούτοις ο κ. Γρατσίας τονίζει πως η παρουσία του πρώην Κοινοτάρχη Οίας και του στελεχικού δυναμικού του, αποτέλεσε κύριο εφαλτήριο για την απόφαση που έλαβε.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΡΑΤΣΙΑ

 

«Αγαπητοί Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Η πορεία μου στα κοινά έχει συνδυαστεί τόσο με την έλευση και αρχική λειτουργία του υγειονομικού αεροσκάφους όσο και με την σύσταση και δραστηριοποίηση του Λιμενικού Ταμείου Θήρας.

Και για τα δυο έχω δεχτεί έντονη,σκληρή και υπερβολική κριτική πέραν από ότι θα δικαιολογούσε η εύλογη πολιτική αντιπαράθεση.

Θεωρώ πως αυτό έγινε γιατί και στις δυο περιπτώσεις κινήθηκα εκτός της πεπατημένης επέλεξα το πρωτόγνωρο αντί του τετριμμένου, την ουσία αντί των τύπων, το ρίσκο της δράσης αντί την ασφάλεια της αδράνειας.

Πάρα ταύτα υπάρχει η ηθική ικανοποίηση, γιατί το αποτέλεσμα αποτιμάται μάλλον ως θετικό για τον τόπο και επιβεβαιώνεται η αξία της τόλμης και αποφασιστικότητας πράγμα που με ενθαρρύνει να ασχοληθώ και πάλι.

Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές καλούμεθα να επιλέξουμε τον συνδυασμό που θα έχει την ευθύνη τόσο της διαχείρισης της καθημερινότητας μας όσο και της αντιμετώπισης και επίλυσης των σοβαρών θεμάτων που εκκρεμούν για την Σαντορίνη και τη Θηρασιά.

Η επιλογή αυτή δεν μπορεί να προσδιορίζεται από προσωπικές συμπάθειες η αντιπάθειες, από ιδιοτελή ή μεμονωμένα συμφέροντα, κομματικές ιδεοληψίες η άλλες σκοπιμότητες, πάρα μόνο από αξιοκρατικά κριτήρια, όπου κάνοντας την υπέρβαση του ο καθένας θα στηρίξει τον συνδυασμό που θεωρεί ότι: αφενός θέλει και προτάσσει το κοινό συμφέρον των Νησιών μας αφετέρου μπορεί και είναι ικανός να το υπηρετήσει.

Με γνώμονα τα παραπάνω επιλέγω να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού « Σαντορίνη Ενωτική Πορεία » θεωρώντας ότι η ακεραιότητα και η επιτυχημένη πορεία στα κοινά του επικεφαλής Γιώργου Χάλαρη,όσο και η γνώση, η εμπειρία και αποφασιστικότητα των συνεργατών του, αποτελούν εγγύηση για μια αδέσμευτη, χρηστή και αποτελεσματική διαχείριση των κοινών των Νησιών μας αλλά και η καταλληλότερη απάντηση στις προκλήσεις πού δέχεται σε καιρό κρίσης».