ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΜΕΙΣ

Α. ΚΩΝ/ΝΙΔΗΣ: «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ»

 

Ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της Υγείας, από το ΕΜΕΙΣ

Ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της Υγείας, από το ΕΜΕΙΣ

Την επίσημη παρουσίαση των θέσεων του συνδυασμού του, έκανε ο κ. Αντώνης Κωνσταντινίδης επικεφαλής της παράταξης «ΕΜΕΙΣ- Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Θηραίων Πολιτών». Όπως είπε στους συγκεντρωμένους- ανάμεσά τους και ο πρώην Έπαρχος και πρώην Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Ρούσσος- η πρωτοβουλία ξεκίνησε μόλις πριν από δύο μήνες με στόχο να υπάρξει παρέμβαση για την ισορροπημένη ανάπτυξη του νησιού. Εντύπωση προκάλεσε πάντως η καταγγελία του για εισχώρηση φασιστικών στοιχείων σε άλλους συνδυασμούς, κάτι που επανέλαβε αργότερα και η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαργαρίτα Ρουσσάκη.
Ο κ. Κωνσταντινίδης, αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων τονίζοντας πως η αναπτυξιακή κατεύθυνση του νησιού, πρέπει να χαρακτηριστεί από την αρμονική συνύπαρξη τουρισμού και περιβάλλοντος. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον τομέα της Υγείας, αξιώνοντας την ανάληψη συνεχών πρωτοβουλιών και την άσκηση πιέσεων για τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Μίλησε ακόμα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, υποστηρίζοντας την ενεργό συμμετοχή των δημοτών για τη διαλογή των ανακυκλώσιμων στην πηγή, ενώ τάχθηκε εναντίον της εκχώρησης του έργου της καθαριότητας σε ιδιώτες.

 

ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Π. ΣΙΓΑΛΑ

Την πιο ενδιαφέρουσα πρόταση των εκλογών, έκανε ο κ. Σιγάλας.

Την πιο ενδιαφέρουσα πρόταση των εκλογών, έκανε ο κ. Σιγάλας.

 

Κυρίαρχο ζήτημα σύμφωνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο του ΕΜΕΙΣ, είναι η διαχείριση της καθημερινότητας όπου πρότεινε τη δημιουργία ενός γραφείου 24ωρης λειτουργίας που θα επιλύει μικροπροβλήματα, τα οποία ωστόσο συνιστούν μεγάλη ταλαιπωρία σε κατοίκους και τουρίστες. Παράλληλα, εξήγγειλε τη συνεχή διαβούλευση με τους δημότες για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων και τη χάραξη πολιτικής σε ότι αφορά στο νησί. Χρησιμοποίησε μάλιστα ως παράδειγμα τον τρόπο δημιουργίας του ΕΜΕΙΣ, λέγοντας πως πρώτα προέκυψε η ανάδειξη των ζητημάτων και μετά ο ορισμός του επικεφαλής. «Δεν είμαι ένας από τους σωτήρες», είπε, «με επέλεξαν με δημοκρατική διαδικασία».
Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο κ. Πάρης Σιγάλας, που –μεταξύ άλλων – κατέθεσε μια ρηξικέλευθη πρόταση για το περιβάλλον και τον πρωτογενή τομέα του νησιού. Συγκεκριμένα, πρότεινε τη δημιουργία ενός φορέα, που χωρίς να θίγει κανένα ιδιοκτησιακό δικαίωμα θα καταγράψει τις αναξιοποίητες εκτάσεις του νησιού, προκειμένου αυτές να δοθούν προς καλλιέργεια, ενισχύοντας έτσι τον πρωτογενή τομέα και πρασινίζοντας το τοπίο της Σαντορίνης. Τόνισε μάλιστα πως για το σκοπό αυτό πρέπει να γίνει και η αξιοποίηση των υδάτων των Βιολογικών Καθαρισμών που ενώ είναι κατάλληλα για άρδευση, καταλήγουν στη θάλασσα.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ-ΟΙΑΣ»

 

Η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, κ. Κωνσταντία Μπαλόγλου, εξέφρασε την αντίθεση του συνδυασμού στο δρόμο Αεροδρομίου- Οίας. «Η έκταση του νησιού, είναι πολύ μικρή για αντέξει ένα τέτοιο έργο», είπε και συμπλήρωσε «Εκτός πια, αν θέλουμε να κάνουμε, ένα Λας Βέγκας ή μια Ντίσνευλαντ». Στη συνέχεια, η παρουσίαση εξελίχθηκε σε συζήτηση για τα θέματα που αφορούν στο νησί και κατατέθηκαν πολλές απόψεις αλλά και προτάσεις, κάτι που ο κ. Κωνσταντινίδης καλωσόρισε, επαναλαμβάνοντας πως η συνεχής διαβούλευση αποτελεί κύρια επιδίωξη του συνδυασμού.