Site icon Santonews

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “ΑΙΓΑΓΡΟΣ” ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΙΟ-ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΗΛΟΥ

 

 

 

“ Ανακοίνωση του Βουλευτή Ν. Συρμαλένιου

Ποτίστηκε ο αίγαγρος της Αντιμήλου

Επιτέλους, μετά από είκοσι μέρες από την επιτόπια επίσκεψή μας, μαζί με τον δασονόμο Μήλου, Πασχάλη Μαρίνο, και τη διαπίστωση -λόγω πολύμηνης λειψυδρίας- της οριακής κατάστασης του σπάνιου είδους των αιγάγρων που ζουν στο νησί στο πέρασμα των αιώνων, η υδροδότηση του ιδιόμορφου πηγαδιού που βρίσκεται στην κορυφή της Αντιμήλου είναι γεγονός.

Την Πέμπτη 8/9, το ελικόπτερο του στρατού (σινούκ) με τον ειδικό κάδο πέταξε πολλές φορές προς το νησί, μεταφέροντας το πολύτιμο νερό για την επιβίωση του είδους. Τώρα πλέον είμαστε ήσυχοι ότι οι αίγαγροι θα εξακολουθούν να κυκλοφορούν περήφανοι και ξεδιψασμένοι στις άγριες πλαγιές της Αντιμήλου, μέχρι τα πρωτοβρόχια να γεμίσουν και πάλι τη δεξαμενή και το πηγάδι που βρίσκονται στο ένα από τα δύο ξέφωτα του μικρού οροπεδίου της κορυφής.

Στην υλοποίηση της επιχείρησης συνέδραμαν από τη πρώτη στιγμή ο υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης και βεβαίως όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες τους. Επίσης, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και η δασονόμος Κυκλάδων καθώς και ο αντίστοιχος δασονόμος της Μήλου.

Τώρα απομένει να δούμε με μια προοπτική, και όχι μόνο πυροσβεστικά, την μακροχρόνια επιβίωση του σπάνιου αίγαγρου και να προωθήσουμε όλες εκείνες τις επιστημονικές, διοικητικές και οργανωτικές ενέργειες που απαιτούνται”.

Exit mobile version