ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΕΑ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 

 

 

  Πρωί, στο Καμάρι. Μια σύντομη επίσκεψη στο Γραφείο της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης. Για κάποια έγγραφα. Θόρυβος γύρω. Σκαπτικά μηχανήματα και φορτηγά, καθαρίζουν τον χώρο του κάμπινγκ. Ο Τοπικός Σύμβουλος Καμαρίου-Επισκοπής Γωνιάς, ενημερώνει για ένα έργο, που δεν ανήκει πουθενά. Κάποιο ΤΕΑΔ, ΤΑΙΠΕΔ, ή ότι άλλο, έχει βάλει πόδι. Αλλά και η τοπική κοινωνία, «πατάει πόδι». Θα γίνει κοινωνικός χώρος.

 

 

 

 

Καινούριο νέο. Τηλέφωνο από τον Έπαρχο Περιφερειακής Ενότητας Θήρας και Αντιπεριφερειάρχη, Χαράλαμπο Δαρζέντα. «Θα πείσω τον Περιφερειάρχη να κάνουμε Τράπεζα Αίματος Νοτίου Αιγαίου. Στο πρότυπο της Τράπεζας Αίματος Σαντορίνης». Φυσικά, ναι. Προφανώς δίπλα. Ασφαλώς όλοι.

 

 

 

 

 

  Και το άλλο. Από τηλεφώνημα φιλικού προσώπου. «Πολλά τρόφιμα, πετιούνται στα σκουπίδια από τα σούπερ, μάρκετ. Κρίμα δεν είναι;. Ούτε σάπια είναι, ούτε χαλασμένα. Απλά ανανεώνουν τα προϊόντα τους».  Τηλεφώνημα στον Αντιδήμαρχο Γρηγόρη Μαντούση. «Συμφωνώ απόλυτα, θα επικοινωνήσω μαζί τους». Το έκανε. Και μάλιστα, του υποσχέθηκαν και άλλα είδη για κοινωνικούς σκοπούς. «Θα δω και την υπόθεση για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα», είπε ο Αντιδήμαρχος.

 

Μαντούσης ξανά. «Βρήκα ένα κτίριο του Δήμου. Λέω να το επισκευάσουμε για να στεγάσουμε τους Εθελοντές, διασώστες και Ραδιοερασιτέχνες»,  (Δεν είναι απλό χόμπι, έχουν σωθεί ζωές από αυτούς).

 

  Λοιπόν, μια κοινωνία, αλληλέγγυα, συντονισμένη και χωρίς άχρηστα αρχηγιλίκια, μπορεί να δουλέψει. Και αυτό, είναι το καλύτερο νέο.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *