ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΗΡΑΣ

 

 

 

    “Α. ΓΙΑ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

 

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟ 2019 (είτε με πλήρη είτε με μερική απασχόληση) ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ, VILLAS, CAMPING κλπ. ή ως ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ.

 

 

 

Αυτό σημαίνει ότι όσοι εργάστηκαν το 2019 σε κύρια και μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα ή ως οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, πρέπει ΑΜΕΣΑ να ζητήσουν από τον πρώην εργοδότη τους την επαναπρόσληψή τους, τηλεφωνικά αλλά και με sms ή mail ώστε να υπάρχει απόδειξη.

 

 

 

Οι δε εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να τους προσλάβουν και έχουν το δικαίωμα να θέσουν τις συμβάσεις τους σε αναστολή. Αυτό δεν κοστίζει τίποτα στους εργοδότες, ενώ οι εργαζόμενοι παίρνουν 534 ευρώ και 25 ένσημα το μήνα από 1/6 έως 30/9. Για όλο αυτό το διάστημα απαγορεύεται να γίνει οποιαδήποτε απόλυση, ενώ αν πραγματοποιηθεί τότε αυτή θεωρείται άκυρη.  Οι επαναπροσλήψεις πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι 30/6!

 

 

  Η διαδικασία με την οποία οι εργοδότες θα θέτουν τη σύμβαση των εργαζομένων σε αναστολή θα γίνεται με υπεύθυνη δήλωση τους στο «ΕΡΓΑΝΗ» από 1/7 έως και 7/7 και αποστολή με email ή sms στους εργαζόμενους του αριθμού πρωτοκόλλου της πράξης τους στο «ΕΡΓΑΝΗ».

 

 

Αντίστοιχα και οι εργαζόμενοι θα υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 στο supportemployees.services.gov.gr  του Υπουργείου Εργασίας, από 1/7 έως και 7/7 δηλώνοντας τα στοιχεία τους, τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα τους έχει αποστείλει ο εργοδότης και τα στοιχεία του εκμισθωτή του σπιτιού που νοικιάζουν, προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης ενοικίου.

 

Β.  ΓΙΑ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ.

Για περιπτώσεις επιχειρήσεων που δεν θα επαναλειτουργήσουν όλο το καλοκαίρι οι εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534 ευρώ και ένσημα) και υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 στο  supportemployees.services.gov.gr  χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση άρα και αριθμός πρωτοκόλλου από τον εργοδότη.

 

Γ. ΓΙΑ ΕΠΟΧΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ (εστιατόρια, καφέ μπαρ, ενοικίαση αυτοκινήτων κλπ.)

Όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης, θα λάβουν μηνιαία έκτακτη αποζημίωση από τον ΟΑΕΔ στο ύψος του τελευταίου μηνιαίου επιδόματος ανεργίας που έλαβαν αν:

α) απασχολήθηκαν κατά το έτος 2019, με πλήρη ή μερική απασχόληση χωρίς να έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης, 

β) έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας, διάρκειας τριών (3) μηνών και πέντε (5) ημερών κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2019 έως και τον Φεβρουάριο 2020 ή τακτική επιδότηση ανεργίας, της οποίας η διάρκεια επιμηκύνθηκε κατά έναν (1) μήνα κατά το χρονικό διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2019 έως και τον Φεβρουάριο 2020.

 

 

  Η έκτακτη αποζημίωση καταβάλλεται για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο 2020, εφόσον παραμένει εγγεγραμμένος άνεργος στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για αυτό το διάστημα.

 

 

Για να λάβουν την έκτακτη αποζημίωση οι άνεργοι πρέπει να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ εντός χρονικού διαστήματος που θα ορίσει ο ΟΑΕΔ και να δηλώσουν με προτυποποιημένη υπεύθυνη δήλωση ότι παραμένουν άνεργοι κι ότι από την σύμβασή τους δεν υπάρχει υποχρέωση επαναπρόσληψης

 

 

  ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να επιδοτηθεί κάποιος εργαζόμενος από τον ΟΑΕΔ πρέπει να είναι εργαζόμενος χωρίς δικαίωμα επαναπρόσληψης. Συνεπώς αυτοί που έχουν δικαίωμα επανάπρόσληψης δηλ. οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, οδηγοί λεωφορείων κλπ. είναι αμφίβολο αν μπορούν να επιδοτηθούν από τον ΟΑΕΔ. Άρα πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης να κάνουν την διαδικασία στο supportemployees.services.gov.gr είτε πραγματοποιηθεί η επαναπρόσληψη είτε όχι, είτε με αριθμό πρωτοκόλλου από τον εργοδότη είτε όχι. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να μείνουν εντελώς ξεκρέμαστοι όπως και όλοι οι άνεργοι που δεν επιδοτήθηκαν από τον ΟΑΕΔ και οι οποίοι δεν δικαιούνται απολύτως τίποτα.

 

Σε κάθε περίπτωση για ενημέρωση ή για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει να επικοινωνήσετε ΑΜΕΣΑ με το Συνδικάτο στα τηλέφωνα: 6980300150, 6982857807, 6982275026

και στο email: syndikatotourismouthiras@gmail.com

 

Καλούμε τους εργαζόμενους και εργαζόμενες του νησιού σε επισιτισμό τουρισμό, ξενοδοχεία για συζήτηση – ενημέρωση από κοντά:

α) την Τετάρτη 25/6 στις 19.30 στο Καμάρι απέναντι από το αγροτικό ιατρείο.

β) την Πέμπτη 26/6 στις 19.30  στην πλατεία Εμπορείου.

 

 

 

  Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Αμέσως μετά τις δηλώσεις του Προέδρου των ξενοδόχων και των άλλων εκπροσώπων των επιχειρηματικών ομίλων στο τουρισμό, η κυβέρνηση έσπευσε να ικανοποιήσει τις νέες απαιτήσεις τους.

Για τους εργαζόμενους, μετά από τις δυναμικές κινητοποιήσεις μας τον τελευταίο μήνα σε όλη την χώρα, δίνει το δικαίωμα σε όσους εργάστηκαν το 2019, να ενταχτούν στην αναστολή σύμβασης.

 

Ταυτόχρονα όμως αφήνει χωρίς εισόδημα όλους τους εργαζόμενους που δεν επιδοτήθηκαν με ταμείο ανεργίας το 2019,  δηλαδή τη μεγάλη πλειοψηφία των ελαστικά απασχολουμένων (εξτρά, ορισμένου χρόνου κλπ) που είναι χιλιάδες σε όλη τη χώρα.

 

Όσοι έσπευσαν να πουν γι’ αυτήν την άθλια υπουργική απόφαση , ότι βρίσκεται σε θετική κατεύθυνση, είναι ξεκάθαρο ότι στηρίζουν τη προσπάθεια της κυβέρνησης και των εργοδοτών να σταματήσουν τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις.

 

 

 

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ!

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

·   ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΣΕ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ

 ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

·   ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

    ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

·   ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ·   ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
·   ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ

ΟΣΕΣ ΕΓΙΝΑΝ

·   ΑΚΥΡΩΣΗ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΕ ΔΕΗ ,ΝΕΡΟ , ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΕΦΟΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *