Site icon Santonews

EΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΖΗΤΑ Η ΑΝΑΦΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

 

 

 

 

  “Αξιότιμε κύριε Υπουργέ.

 

 

Με αφορμή την ένταξη σύγχρονων πλοίων στα δρομολόγια που αφορούν στην νήσο μας, σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή προκειμένου να σας ευχαριστήσουμε καθώς όχι μόνο αναβαθμίστηκε η ταξιδιωτική εμπειρία των επισκεπτών μας αλλά μειώθηκε σημαντικά και η διάρκεια ταξιδιού. Για τον λόγο αυτό, θα θέλαμε να εκφράσουμε την εκτίμησή μας για τη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλετε για τη βελτίωση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας που αφορά στην Ανάφη.

Αναγνωρίζουμε τη σημασία αυτής της προσπάθειας για την ανάπτυξη της νήσου και την ευημερία των κατοίκων της.

Ωστόσο, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ανάφη έχουν υποστεί δραματική μείωση στον τζίρο των επιχειρήσεών τους. λόγω εξαίρεσης της νήσου μας από το δρομολόγιο που πραγματοποιούνταν επί σειρά ετών κάθε Παρασκευή από τον λιμένα του Πειραιά με προορισμό τον λιμένα της Ανάφης και επιστροφή κάθε Κυριακή από τον λιμένα της Ανάφης με προορισμό τον λιμένα του Πειραιά.

Για τον λόγο αυτό αιτούμαστε όσον αφορά στον νέο προγραμματισμό, να συμπεριληφθεί η νήσος μας και στο δρομολόγιο της Παρασκευής. Εναλλακτικά ζητούμε αλλαγή στον εβδομαδιαίο προγραμματισμό των δρομολογίων εξαιρώντας την Ανάφη από το ένα εκ των δύο δρομολογίων που πραγματοποιούνται με αναχώρηση από τον λιμένα του Πειραιά είτε αυτό της Δευτέρας είτε της Τετάρτης και εντάσσοντας την στα δρομολόγια της Παρασκευής με επιστροφή κάθε Κυριακή.

 

Η προτεινόμενη αλλαγή θα συμβάλει στην ανάκαμψη των επιχειρήσεων της νήσου μας και θα ενισχύσει την τοπική οικονομία. Επιπλέον, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η προσθήκη της Ανάφης στο δρομολόγιο της Παρασκευής θα επιτρέψει στους επισκέπτες να απολαύσουν τον τόπο για περισσότερες ημέρες, αυξάνοντας έτσι την τουριστική κίνηση και τα έσοδα για τους τοπικούς επιχειρηματίες.

Σας παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη αυτήν την αίτηση και να εξετάσετε το ενδεχόμενο εφαρμογής των προτεινόμενων αλλαγών στον προγραμματισμό των δρομολογίων, καθώς αυτή η αλλαγή θα έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της Ανάφης ως τουριστικό προορισμό.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση χρειαστείτε σχετικά με το αίτημά μας. Εκφράζουμε την ελπίδα ότι θα εισακουστούν οι ανάγκες και οι ανησυχίες των τοπικών επιχειρηματιών και των κατοίκων μας. Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας και αναμένουμε με ανυπομονησία την άμεση ανταπόκρισή σας”.

 

Exit mobile version