ΕΠΑΦΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ

 

 

 

 

   «Στα πλαίσια του άκρως επιτυχημένου ταξιδιού των κ.κ. Κουκά και Ατζαμόγλου στις ΗΠΑ, υπήρξαν σημαντικές συναντήσεις με Ελληνικής Καταγωγής και Φιλέλληνες Αμερικανούς Βουλευτές και Γερουσιαστές.

 

Πρόκειται για πρόσωπα-κλειδιά που παίζουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση των ελληνικών ζητημάτων στο Κογκρέσο.

Με αφορμή την Επέτειο για την Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου, βρέθηκαν στο Λευκό Οίκο καλεσμένοι του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Τόσο πριν τη Δεξίωση όσο και στο περιθώριο της Δεξίωσης στο Λευκό Οίκο, οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Μυκόνου, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και να συζητήσουν με  σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της αμερικανικής πολιτικής σκηνής, οι οποίοι πραγματοποιούν παρεμβάσεις για θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος και διατηρούν άριστες σχέσεις με την Ελληνική κοινότητα και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία των ΗΠΑ.

 

Συνάντηση με Carolyn Maloney

Οι κ.κ. Κουκάς και Ατζαμόγλου συναντήθηκαν με την κ. Maloney στο γραφείο της στο Καπιτώλιο.

Πρόκειται για Αμερικανίδα – Φιλέλληνα Βουλευτίνα (Βουλή των Αντιπροσώπων), η οποία μάλιστα είναι Συμπρόεδρος στην αρμόδια ομάδα του Κογκρέσου για την προώθηση των ελληνικών θεμάτων.

Οι παρεμβάσεις τις για σημαντικά ζητήματα που αφορούν στην πατρίδα μας, την έχουν καταστήσει ιδιαίτερα δημοφιλή στους Ελληνοαμερικανούς πολίτες.

Εκ της θέσεώς της, επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τις αποφάσεις που λαμβάνονται από το Κογκρέσο σχετικά με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

 

Η κ. Maloney, αφού ξενάγησε τους δυο άνδρες στο Καπιτώλιο, συνομίλησε για αρκετή ώρα μαζί τους για μια σειρά ζητημάτων, με επίκεντρο πάντα τους τομείς του τουρισμού και των επενδύσεων.

Ο κ. Κουκάς αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για προσέλκυση περισσότερων Αμερικανών και Ελληνοαμερικανών τουριστών, ενώ ζήτησε τη συνδρομή της για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Μάλιστα, ο κ. Κουκάς προσκάλεσε την κ. Maloney στη Μύκονο, προκειμένου να είναι σε θέση να μεταφέρει στις ΗΠΑ – πέραν του καλού της λόγου – και την προσωπική της εμπειρία.

 

Συνάντηση με Λεωνίδα Ραπτάκη

Ο ελληνικής καταγωγής Γερουσιαστής ΛεωνίδαςΡαπτάκης έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που άπτονται τόσο της ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ όσο και για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη ‘’μητέρα’’ πατρίδα Ελλάδα (οικονομική κρίση, εξωτερική πολιτική κλπ).

Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην ελληνική ομογένεια, έχοντας χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης από το 1994 οπότε και ξεκίνησε την ενεργό δράση του με τα κοινά, ως εκλεγμένος πολιτειακός Βουλευτής.

Ο κ. Κουκάς συζήτησε με τον κ. Ραπτάκη ζητήματα που άπτονται κυρίως των τουριστικών θεμάτων, ζητώντας και από εκείνον να αποτελέσει έναν ακόμα σημαντικό πρεσβευτή της Μυκόνου στις ΗΠΑ.

 

Συνάντηση με Gus Bilirakis

Ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός Γκας (Κώστας) Μπιλιράκης είναι Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Είναι γιος του ομογενούς ομοσπονδιακού Βουλευτή Μάικλ Μπιλιράκη. Η οικογένειά του κατάγεται από την Κάλυμνο και έχει διατελέσει πολιτειακός βουλευτής στη Φλόριντα από το 1999 μέχρι το 2007, οπότε και εκλέχτηκε ομοσπονδιακός βουλευτής.

Η οικογένεια Μπιλιράκη έχει ισχυρούς δεσμούς με το ελληνικό στοιχείο των ΗΠΑ, εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Με καταγωγή από νησί του Αιγαίου, φάνηκε να γνωρίζει αρκετά και περί του ελληνικού τουρισμού αλλά και των προβλημάτων της νησιωτικότητας, ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον κ. Μπιλιράκη, γύρω από το πώς θα μπορούσε η Μύκονος να εδραιώσει ακόμα περισσότερο τη θέση που κατέχει στην τουριστική αγορά των ΗΠΑ.

 

Συνάντηση John Katko

Ακόμα μια σημαντική συνάντηση ήταν αυτή με τον Βουλευτή κ. John Katko.

Με καταγωγή από τη Σλοβακία ο κ. Katko γεννήθηκε στις ΗΠΑ και έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη.

 

Συναντήσεις με συνεργάτες του Προέδρου Donald Trump

 

Στο περιθώριο της δεξίωσης οι κ.κ. Κουκάς και Ατζαμόγλου συνάντησαν και συνομίλησαν για αρκετή ώρα – μεταξύ άλλων – και με τους Ελληνικής καταγωγής στενούς συνεργάτες του Προέδρου των ΗΠΑ κ. Μιχάλη Καρλούτσο και Γιώργο Τζιτζίκο.

Και οι δυο τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα και θεωρούνται κορυφαίοι στον τομέα τους, ενώ απόψεις τους ασκούν ιδιαίτερη επιρροή στο στενό περιβάλλον του Ντόναλντ Τραμπ.

 

Συνάντηση με Λούλα Αλαφογιάννη

 

Η κ. Αλαφογιάννη είναι η Ιδρύτρια και Πρόεδρος του Ευρωαμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών,

ελληνικής καταγωγής και αγαπά ιδιαίτερα την Ελλάδα και τη Μύκονο, την οποία έχει επισκεφτεί αρκετές φορές».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *