ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΝΤΟΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΘΠ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΥ-ΓΑΒΡΙΛΗ

 

 

 

"O κος Καμπουράκης και ο κος Καφούρος έχουν τυφλωθεί από την νομή της εξουσίας και νομίζουν ότι μπορούν να παραβιάζουν κατά το δοκούν την κείμενη και ισχύουσα Νομοθεσία", αναφέρει ο κ. Γαβρίλης.

Επειδή η παρέμβαση του κ. Ελευθέριου Γαβρίλη, για ζητήματα της ΕΣΘΠ-Santo-Wines, έχει αποτελέσει μείζον θέμα της τοπικής επικαιρότητας, και υπάρχει μια ιδιαίτερη σχολιογραφική συνεισφορά από αναγνώστες, κρίθηκε σκόπιμο από τη Santonews, να αναρτηθούν ξεχωριστά τα σχόλια και οι απαντήσεις, τουλάχιστον των δύο που συνομιλούν επώνυμα μέσω της σελίδας. Δηλαδή του κ. Νίκου Βαρβαρήγου και του κ. Ελευθερίου Γαβρίλη. Κυρίως επειδή η τελευταία απάντηση του κ. Γαβρίλη, περιέχει και συνημμένα, δημόσια έγγραφα.

Φυσικά, θα ήταν ευχής έργον, να απαντήσει πώνυμα και ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών και Αντιδήμαρχος, αλλά αυτό για την ώρα δεν έχει γίνει. Η Santonews, πάντως περιμένει.

 

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ 7/6 23:32

Αξιότιμε κύριε Γαβρίλη.

Θέλεις να χτυπήσεις το γάιδαρο και βαράς το σαμάρι. Αν έχεις κότσια, να τα βάλεις με τον ίδιο τον Καφούρο και όχι με τους 1.000 περίπου αγρότες – μέλη των Συνεταιρισμών και τους εργαζόμενους στην Ένωση με τις οικογένειές τους. Όλα αυτά που λες, ακόμα κι αλήθεια να είναι, θα έστεκαν αν είχαν γίνει για προσωπικό όφελος.

Μπορείς να καταγγείλεις ότι ένας από όλους αυτούς που αναφέρεις ή ο πρώην πρόεδρος (γιατί το ξεκινάς από πολύ παλιά) έχει βάλει 1 λεπτό στην τσέπη του; Όχι βέβαια, γιατί και ο Σκοπελίτης τότε και ο Καφούρος τώρα το μόνο συμφέρον που έχουν είναι η ανάδειξη του κρασιού της Σαντορίνης και το αξιοπρεπές εισόδημα του αγρότη.

Ενοχλεί φαίνεται και σένα πολύ το ότι ο Συνεταιρισμός μας είναι ένας από τους 3-4 υγιείς στην Ελλάδα, και έχει βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή ένωση σαν πρότυπο. Κρίμα!!! Θεωρώ ότι είσαι ΑΝΑΞΙΟ μέλος του!!!.

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΓΑΒΡΙΛΗΣ 8/6 12:41

Κύριε Βαρβαρήγο,
Περίμενα την αντίδραση ότι στρέφομαι δήθεν κατά των αγροτών, αλλά όχι από εσένα. Προφανώς ως εργαζόμενος στην Ένωση σε πίεσαν να το κάνεις.
Ρωτάς αν έχω τα κότσια να κάνω κάτι. Στην 32 χρόνια καριέρας μου έχω αποδείξει αν έχω τα κότσια να τα βάλω με οποιονδήποτε.
Θυμάσαι και συ και άλλοι ότι τα είχα βάλει με Υπουργό στην παντοδυναμία της υπερασπιζόμενος συνάδελφό μου όταν πίστευα ότι αυτός είχε δίκαιο.
Ξέρεις ότι υπερασπίζομαι τώρα τελευταία ένα Βούλγαρο κόντρα στα θέλω της Θηραϊκής Κοινωνίας, χωρίς να υπολογίζω κόστη κ.λ.π..
Ποτέ, σε καμία υπόθεσή μου δεν έκανα πίσω, αντίθετα όταν δεχόμουνα παρεμβάσεις, γινόμουνα σκληρότερος. Αυτό δυστυχώς πέτυχες και εσύ.
Κύριε Βαρβαρήγο, είστε οινοποιός υπάλληλος της Ένωσης.
Σας ερωτώ λοιπόν τα καφέ, οι συνεστιάσεις, οι γάμοι, οι βαπτίσεις, τα συνέδρια είναι έργο αγροτών; Οι αγρότες από αυτά έχουν καρπωθεί έστω και ένα (1) Ευρώ ; Αντίθετα άλλοι έχουν καρπωθεί δημόσια προβολή κάνοντας δεξιώσεις στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και ανώφελα ταξίδια σε Αυστραλία, Καναδά κ.λ.π. προβάλλοντάς τα μάλιστα με φωτογραφίες στα Μ.Μ.Ε..
Κάποιοι άλλοι καρπώνονται προσλαμβάνοντας προσωπικό, είτε συγγενείς τους, είτε συγχωριανούς τους για να δημιουργούν εκλογικό μηχανισμό. Μόνον από το Βουρβούλο έχουν προσληφθεί και εργάζονται στην Ένωση 15 άτομα!
Αυτά δεν πρέπει κάποτε να σταματήσουν κε Βαρβαρήγο ;
Όμως ουδέποτε, ούτε εσείς, ούτε άλλο μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης έχει εναντιωθεί για τον τρόπο λειτουργίας της Ένωσης που στην ουσία έχει γίνει ιδιωτικό μαγαζάκι και δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.
Ξέρετε ότι έκανα Αίτηση στην Ένωση να μου δώσει έγγραφα και το αρνήθηκε ;
Ξέρετε ότι μέλη της Γ.Σ. της Ένωσης έχουν ζητήσει έγγραφα, όπως τον απολογισμό και δεν τον δίνει ο Πρόεδρος ;
Ξέρετε ότι δεν γίνονται συνεδριάσεις Δ.Σ. παρά ελάχιστες ;
Ισχυρίζεσαι ότι επειδή δεν μπορώ να δείρω τον γάιδαρο, δέρνω το σαμάρι.
Απλά σου υπενθυμίζω ότι τον Δήμαρχο τον κρίνει κάποιος για τον τρόπο που δημαρχεί, τον Πρόεδρο της Ένωσης για τον τρόπο που διοικεί αυτήν, όπως γίνεται άλλωστε και με όλα τα Δημόσια Πρόσωπα.
Όλοι αγαπητέ κε Βαρβαρήγο πρέπει να εναντιωνόμαστε όταν βλέπουμε ανομία από αυτούς ειδικά που θα έπρεπε να εμπνέουν με τις ενέργειές τους την νομιμότητα.
Δεν είχες την ίδια ευαισθησία κε Βαρβαρήγο να εναντιωθείς όταν ο κος Μάρκος Καφούρος, εκτός από Πρόεδρος της Ένωσης, αναλάμβανε και Αντιδήμαρχος του Δήμου Θήρας και έτσι οι όποιες αντιπαραθέσεις δημιουργούσε στην θέση του αυτόματα βάρυναν και την Ένωση.
Μήπως κύριε Βαρβαρήγο αναρωτηθήκατε ποτέ αν κάποιοι χρησιμοποιούν την Ένωση ως εφαλτήριο για τις πολιτικές τους επιδιώξεις ;
Τελειώνοντας, θέλω να αναρωτηθείτε από πόσους ελεύθερους επαγγελματίες (καφέ, κάβες, οινοποιούς, δεξιώσεις γάμων κ.λ.π.) έχει κλέψει δουλειά η Ένωση και θέλω να σας πω ακόμη να μην εκστομίζετε έτσι αβίαστα εκφράσεις όπως ΑΝΑΞΙΟΣ, διότι τέτοιου είδους εκφράσεις είναι ποινικά κολάσιμες όταν στρέφονται κατά οποιουδήποτε πολίτη και ειδικά κατά Δικηγόρου γιατί πέραν των άλλων σας αναφέρω ότι δεν είμαι καν μέλος της Ένωσης.

Φιλικά
Ελευθέριος Γαβρίλης

 

 

 

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ 8/6 18:07

 

 

κύριε Γαβρίλη,
κατ’ αρχή με προσβάλλετε. Δεν είμαι ούτε άβουλο, ούτε άλογο ον για να με «πιέσουν» να κάνω κάτι. Ήταν αυθόρμητο, είναι αυτό που πιστεύω και είναι στα πλαίσια του όρκου μου να δουλεύω για τον αμπελώνα της Σαντορίνης και για το σαντορινιό αμπελουργό.
2. Για το ποιους υποστηρίζετε ας σας κρίνει η κοινωνία όχι εγώ.
3. Οι αγρότες καρπώνονται από εκεί. Αυτό φαίνεται στην υψηλή τιμή των σταφυλιών. Από εκεί όμως γίνονται και διάφορες επενδύσεις στο οινοποιείο, γιατί πρέπει να ξέρετε ότι η τεχνολογία προχωρά και δεν είναι δυνατό να μείνουμε στο 1992… Πώς έρχονται όλες αυτές οι διακρίσεις στα κρασιά μας;
4. Όσο για τα ταξίδια, ρωτήστε όλους τους άλλους οινοποιούς της Σαντορίνης και μη, που τα κάνουν, αν είναι απαραίτητα. Το σίγουρο είναι ότι τα περισσότερα από αυτά είναι επιδοτούμενα και δεν επιβαρύνουν την Ένωση.
5. Για τους εργαζόμενους δεν ήξερα ότι οι Βουρβουλιανοί δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία.
6. Η Διοίκηση της Ένωσης κάνει το πάν για να είναι η Ένωση εκεί ψηλά που βρίσκεται και καλώς το κάνει κατά τη γνώμη μου.
7. Ωραία «πρέπει να εναντιωνόμαστε όταν βλέπουμε ανομία». (Εδώ όσα καταγγέλλετε άνομα, θα αποδειχτεί περίτρανα στο δικαστήριο ότι είναι νόμιμα.) Όμως αν πάρετε την Καλντέρα από το Φανάρι της Οίας μέχρι το Φάρο Ακρωτηρίου μόνο το οινοποιείο της Ένωσης είδατε; Γιατί δε μιλάτε και για τους υπόλοιπους;
8. Για τη θέση του προέδρου της Ένωσης υπενθυμίζω ότι ναι δεν είχα εναντιωθεί, αντιθέτως ανοικτά μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Ένωση τον είχαμε στηρίξει με επιστολή στον τότε περιφεριάρχη.
9. «έχει κλέψει δουλειά η Ένωση». Με αυτό το σκεπτικό πόσοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν κλέψει δουλειά από την Ένωση; Ελεύθερη αγορά έχουμε και ο καθένας κάνει την επιλογή του.
10. Αν δεν είστε μέλος συνεταιρισμού, ταπεινά ζητώ συγνώμη.

 

 

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΓΑΒΡΙΛΗΣ 9/6 09:39

 

 

Κύριε Βαρβαρήγο,
Βλέπω ότι έχετε πάρει στα σοβαρά την υπεράσπιση του κου Καφούρου, άλλως δεν θα μπαίνατε στην διαδικασία να απαντάτε σε όποιον σχολιάζει το θέμα αυτό.
Σας γνωρίζω ότι αυτή η απάντησή – σχόλιό μου είναι η τελευταία.
Όσα ξέρω εγώ από την τέχνη του οίνου, γνωρίζετε και εσείς από νομικά. Μη δηλώνετε λοιπόν προς τρίτους ότι η Ένωση είναι νόμιμη. Γνωρίζουν καλύτερα ο κος Καφούρος και ο κος Καμπουράκης που δεν τολμούν να απαντήσουν, όπως και η κα Κίτσου που είπε την άποψή της στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και έχει καταγραφεί στα Πρακτικά.
Πριν λοιπόν εκδίδετε αποφάσεις περί νομιμότητας ή μη καλό είναι να ρωτήσετε ειδικούς, όπως επί παραδείγματι τον Νομικό Σύμβουλο της Ένωσης ή τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου. Αυτά τα θέματα είναι σοβαρά για να βγάζετε εσείς «τσιτάτα» και μάλιστα δημόσια.
Αν η Ένωση είναι νόμιμη, όπως εσείς λέτε, τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Εγώ πάντως διαβλέπω έναν διάχυτο πανικό.
Άλλωστε, στις 08-06-2016 άκουσα ότι οι κοι Καφούρος και Καμπουράκης θα απαντήσουν, δεν άκουσα απολύτως τίποτα.
Αλήθεια, κύριε Βαρβαρήγο, όταν κατήγγειλα ότι δουλεύουν στην Ένωση 15 Βουρβουλιανοί και μεταξύ αυτών αδελφή, ανεψιός και ξάδελφος του Προέδρου αυτό που εσείς είπατε, καταλάβατε ότι δηλαδή, οι Βουρβουλιανοί έχουν δικαίωμα στην δουλειά ; Δεν μπορεί να είστε τόσο μικρόνοος.
Όταν λέτε ότι υποστηρίζω κάποιους και ας με κρίνει ο κόσμος και η κοινωνία, ξέρετε ότι λέτε ψέματα.
Πείτε έστω και έναν που υποστηρίζω.
Αυτοί που με έσπρωξαν να κάνω, αυτό που όφειλα να κάνω, είναι η συμπεριφορά των κ. Καφούρου και Καμπουράκη.
Αυτοί είπαν ότι, «είμαι άνθρωπος του καναπέ», «να συνεχίζω να πίνω το ποτό μου και να τρώω την μπριζόλα μου», «τους αφήνω παγερά αδιάφορους και γι’ αυτό δεν μου απαντούν» κ.λ.π., αυτοί εφευρίσκουν τρόπους να εκδίδονται παράνομες Άδειες Λειτουργίας, δίνοντας μάλιστα επίφαση νομιμότητας με το να μην ελέγχουν τους φακέλους.
Ισχυρίζεστε ότι με τα χρήματα του ΚΑΦΕ – ΤΩΝ ΓΑΜΩΝ – ΤΩΝ ΒΑΠΤΙΣΕΩΝ εκσυγχρονίζονται τα οινοποιεία, παίρνετε βραβεία και δίδετε υψηλές τιμές στα σταφύλια.
Θα έπρεπε τουλάχιστον να ερυθριάζετε.
Δηλαδή τα άλλα οινοποιεία του νησιού, δεν παίρνουν βραβεία για τα κρασιά τους; Οι Σιγάλας – Χατζηδάκης – Αργυρός – Γαβαλάς κ.λ.π. λίγα βραβεία έχουν κερδίσει για τα κρασιά τους ;
Πως αυτοί χωρίς ΚΑΦΕ – ΓΑΜΟΥΣ – ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ κ.λ.π. εκσυγχρονίζουν τα οινοποιεία τους και δεν έμειναν στο 1992 όπως ισχυρίζεστε ;
Ισχυρίζεστε, ότι δήθεν, δίνετε υψηλές τιμές στα σταφύλια. Ας είναι καλά οι ιδιώτες οινοποιοί, που πρώτοι έδωσαν υψηλές τιμές στα σταφύλια και έτσι αναγκάστηκε και η Ένωση να τους ακολουθήσει. Οι ιδιώτες οινοποιοί πρώτοι έδωσαν υψηλές τιμές στα σταφύλια χωρίς να έχουν πίσω τους ΚΑΦΕ – ΓΑΜΟΥΣ – ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ.
Σεις λέτε ακόμη ότι οι αγρότες καρπώνονται τις εισπράξεις των ΚΑΦΕ – ΒΑΠΤΙΣΕΩΝ – ΓΑΜΩΝ μέσω των υψηλών τιμών των σταφυλιών ! Δηλαδή, οι αγρότες που δεν είναι αμπελουργοί, δεν καρπώνονται τα κέρδη των ΚΑΦΕ – ΓΑΜΩΝ – ΒΑΠΤΙΣΕΩΝ ; Δεν είναι άδικο ; Δεν είναι αυτοί συνεταιριστές μέλη της Ένωσης ;
Λέτε ακόμη ότι, δεν εναντιώνεστε σε όσα καταγγέλλω ως άνομα, διότι αντίθετα είναι νόμιμα. Στηριχθήκατε άραγε στις νομικές σας γνώσεις, ή ρωτήσατε κάποιον νομικό ; Αν στηριχθήκατε στις νομικές σας γνώσεις, καλύτερα να μην το σχολιάσω, αν στηριχθήκατε σε κάποιον νομικό ας δημοσιεύσετε την άποψή του. Πάντως η κα Βράντζα (Υπάλληλος του Δήμου Θήρας) εξαναγκάστηκε τελικά να πει ότι στον χώρο αυτό που είναι το οινοποιείο, δεν μπορεί να λειτουργήσει ουδένα κατάστημα επαγγελματικής χρήσης. Αν δεν ήταν αλήθεια τα όσα ανέφερε, οι κ. Καφούρος και Καμπουράκης θα της είχαν πάρει το κεφάλι.
Αλήθεια κε Βαρβαρήγο τι έχει προσφέρει στην αγροτιά η Ένωση τα τελευταία χρόνια ; Πρότεινε νέες καλλιέργειες ; Προσπάθησε να φτιάξει αρδεύσιμα χωράφια με το νερό των βιολογικών καθαρισμών, ώστε να έχουμε ντόπια κηπευτικά για μας και τους τουρίστες και πραγματική αύξηση του εισοδήματος των Αγροτών που δεν είναι αμπελουργοί ;
Τι λέω τώρα ;! Η Ένωση έχει αναλάβει την «λεφτή» ενασχόληση με ΚΑΦΕ – ΓΑΜΟΥΣ – ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ.
Τελειώνοντας και για να μην εκτίθεστε πλέον σχετικά με την νομιμότητα ή μη της Ένωσης, δημοσιεύω με την παρούσα τρία (3) Έγγραφα των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θήρας, (για να διαπιστώσει και ο πιο αδαής, και όχι μόνον εσείς ο μέγας νομομαθής), την ανομία της Ένωσης και ένα Έγγραφο του κου Καμπουράκη για να διαπιστώσουν όλοι το μέγεθος της δημοκρατικότητας και της διαφάνειας των εκπροσώπων του Δήμου Θήρας και πως συμβάλλουν στην έκδοση παράνομων Αδειών Λειτουργίας και μετέπειτα τις διατηρούν σε ισχύ, και δεν τις ανακαλούν, παρά την αποδεδειγμένη ακυρότητά τους.
Σας ευχαριστώ κε Βαρβαρήγο που με τα σχόλιά σας μου δώσατε την δυνατότητα να γίνω πιο επεξηγηματικός και πιο κατατοπιστικός στον κόσμο, όχι σε σας, διότι σεις δεν μπορείτε, ή δεν θέλετε να καταλάβετε !

Ελευθέριος Γαβρίλης

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ

Γ_1Γ_2Γ_3Γ_4

 

2 Απαντήσεις

  1. Ο/Η Νίκος Βαρβαρήγος λέει:

    Αγαπητέ Δημήτρη,
    Με μικρότητες θα πάψω πια να ασχολούμαι. Ένα σχόλιο που βγήκε από πόνο ψυχής για τη δουλειά μου και τον αγρότη της Σαντορίνης, έχει γίνει σίριαλ. Το λόγο έχει η δικαιοσύνη που δε θα βάλει στη ζυγαριά μόνο τα παραπάνω.
    Μόνο σε παρακαλώ άλλαξε τη φωτογραφία ή βγάλε τη τελείως, γιατί είμαι ο οινολόγος της Ένωσης. Μη δημιουργείς άλλες εντυπώσεις. Ευχαριστώ.

  2. Ο/Η ανώνυμη λέει:

    τι ακριβώς θέλει να πετύχει ο κ Γαβρίλης… τα βάζει με το συνεταιρισμό, τον στηλοβάτη στην προσπάθεια της ανάδειξης των θησαυρων της θηραικης γης για να δημιουργησει εντυπώσεις στην προσωπικη του κοντρα με τον αντιδήμαρχο. Όλο αυτό είναι πράγματι λυπηρό.. Ότι καλό πάει να γίνει σ αυτή τη χώρα το βάζουμε στο μάτι και θέλουμε να το καταστρέψουμε. Eίμαστε άξιοι της μοίρας μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *