ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ;

Πριν λίγες μέρες, έκπληκτοι οι παράγοντες του νησιού, έμαθαν πως ο σοβαρός και έμπειρος αξιωματικός, πρόκειται να μετατεθεί στη Σύρο.

Πριν λίγες μέρες, έκπληκτοι οι παράγοντες του νησιού, έμαθαν πως ο σοβαρός και έμπειρος αξιωματικός, πρόκειται να μετατεθεί στη Σύρο.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
Πριν από 5-6 χρόνια, ολόκληρη η Ιντερπόλ καταζητούσε τη διεθνή σπείρα στην οποία, είχε δώσει το όνομα «Ροζ Πάνθηρες», εξαιτίας του γεγονότος πως ένα από τα πανάκριβα διαμάντια που είχαν κλέψει τα μέλη της, είχε κρυφτεί στο σωληνάριο μιας κρέμας προσώπου, όπως και στην ομώνυμη ταινία με τον Πήτερ Σέλλερς. Η εξάρθρωση αυτής της σπείρας, ξεκίνησε από τη Σαντορίνη, όταν ο μεθοδικός και επίμονος Διοικητής του Τοπικού Αστυνομικού Τμήματος (νιόπαντρος τότε), αφού κατανάλωσε άπειρες ώρες μελετώντας τα βίντεο ασφαλείας των παρακείμενων καταστημάτων και ακολουθώντας ένα αμυδρό ίχνος κοινής μεθοδολογίας των ληστών, πήγε για μήνες στην Κω, τη Ρόδο και την Αθήνα, πετυχαίνοντας ότι  η πολυδιαφημισμένη Ιντερπόλ, δεν είχε καταφέρει: συνέλαβε τους δράστες πολλαπλών διαρρήξεων στα ελληνικά νησιά που αποδείχτηκε πως τις διέπραξαν μέλη από τους «Ροζ Πάνθηρες».

  Όταν συνέβη η πρώτη ληστεία τράπεζας στα χρονικά της Σαντορίνης, η έκβαση ήταν η ίδια. Ο κ. Δημήτρης Παντελής με τους αξιωματικούς του, συνέλαβαν τους ληστές, παραπέμποντας στη δικαιοσύνη και ένα πρώην ολυμπιονίκη.  Αλλά και στην πολύκροτη υπόθεση του 31χρονου μάγειρα που αποκεφάλισε τη δασκάλα στο Βουρβούλου, ήταν ο ίδιος ο διοικητής, που δρώντας ψύχραιμα και αποφασιστικά, όταν ο μανιασμένος δράστης του ρίχτηκε με μαχαίρι, τον αφόπλισε και τον συνέλαβε αντί να τον γεμίσει σφαίρες. Αλλά και πρόσφατα, όταν κάποιοι νεαροί αλλοδαποί επιτέθηκαν σε δύο γιαπωνέζους τουρίστες, η σύλληψή τους ήταν θέμα ωρών, ενώ στην πρόσφατη αιματηρή συμπλοκή μεταξύ Αφγανών και Πακιστανών, οι συλλήψεις έγιναν με ταχύτητα αστραπής. Όσο για τις υποθέσεις για καλλιέργεια, παρασκευή, πώληση ναρκωτικών ουσιών τόσο οι συλλήψεις, όσο και οι κατασχεθείσες ποσότητες είναι μεγάλες.

  Αυτά είναι ελάχιστα από τα εύσημα που θα μπορούσε να αποδώσει κάποιος στο Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, Αστυνόμο Δημήτρη Παντελή.  Το σημαντικότερο όλων όμως είναι πως αυτός ο καθαρόαιμος αστυνομικός, δεν ανακατεύτηκε ποτέ στα τοπικά πράγματα, είναι με όλους ακριβοδίκαιος και κυρίως έπεισε τους κατοίκους πως αν και η εγκληματικότητα είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, εντούτοις δεν είναι ανίκητη.

ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ;

Δημοσιεύματα για τους "Ροζ Πάνθηρες"

Δημοσιεύματα για τους “Ροζ Πάνθηρες”

  Πριν λίγες μέρες, έκπληκτοι οι παράγοντες του νησιού, έμαθαν πως αυτός ο σοβαρός και έμπειρος αξιωματικός, πρόκειται να μετατεθεί στη Σύρο. Αμέσως αντέδρασε ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Θήρας, που με έγγραφό του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τόνισε πως ο κ. Παντελής εκτός από τις αστυνομικές του ικανότητες, εμπέδωσε σημαντικά το αίσθημα ασφάλειας στο νησί, προώθησε τη συνεργασία πολίτη και αρχών και αποτέλεσε σημαντικό φορέα ανάσχεσης της προελαύνουσας εγκληματικότητας. Αντίστοιχη αντίδραση –σύμφωνα με πληροφορίες- υπήρξε και από το Δήμο Θήρας.

  Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα μπορούσε να μείνει ακόμα στο νησί και αυτό είναι επιτακτικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Εν μέσω μάλιστα της τουριστικής περιόδου, αυτή η αλλαγή θα είναι επώδυνη, γιατί ο κ. Παντελής έχει δημιουργήσει ένα κλίμα υγιούς εγρήγορσης στους υφισταμένους του, σοβαρής και επαγγελματικής σχέσης με τις τοπικές αρχές, δίνοντας παράλληλα ηχηρό σήμα αποτροπής εγκληματικών πράξεων λόγω της αύξησης με  τη δράση του της  πιθανότητας σύλληψης των κακοποιών.

  Με αυτά τα δεδομένα, δημιουργεί ερωτηματικά η ενδεχόμενη μετάθεσή του. Είναι προφανές πως ο συγκεκριμένος αστυνομικό, με τις ικανότητές του και μόνο θα αναρριχηθεί στα ανώτερα αξιώματα της Αστυνομίας. Η παραμονή του όμως στο νησί, για όσο το δυνατόν περισσότερο, αποτελεί για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επικύρωση του ρόλου που αποτελεί

τον τίτλο του.