ΕΝΤΑΞΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΜΠΟΡΕΙΟΥ

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ

 

 

 

emporeio_brefn“Η αποπεράτωση του βρεφονηπιακού σταθμού Εμπορείου, Θήρας, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», με απόφαση του Περιφερειάρχη

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», η αποπεράτωση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Εμπορείου, Δήμου Θήρας, με προϋπολογισμό ύψους 2.150.000 ευρώ.

Το έργο αφορά στην αποπεράτωση υπάρχουσας οικοδομής, η κατασκευή της οποίας ξεκίνησε κατά τη χρονική περίοδο 1997 – 1998, οπότε διεκόπησαν οι εργασίες και παραμένει ημιτελής έως και σήμερα.

Ο Δήμος Θήρας, προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το έργο, προχώρησε στην εκπόνηση μελετών για την λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού δυναμικότητας 75 νηπίων και 25 βρεφών, σε κτίριο συνολικής επιφανείας 746 μ2. Προβλέπεται επίσης η προμήθεια εξοπλισμού για τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού, που περιλαμβάνει έπιπλα βρεφών και νηπίων, ιματισμό, παιδαγωγικό υλικό, έπιπλα γραφείου, ηλεκτρονικό εξοπλισμό, καθώς και εξοπλισμό κουζίνας και εστίασης.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 2.150.000.

Ημερομηνία έναρξης κατασκευής του έργου είναι η 31/07/2017 και αποπεράτωσης η 03/07/2019.

Το έργο περιλαμβάνεται στον συνολικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία αξιοποιεί στο έπακρο τους διαθέσιμους κοινοτικούς πόρους, για την συμπλήρωση και βελτίωση βασικών κοινωνικών υποδομών στα νησιά, με στόχο την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη, την βελτίωση της πρόσβασης σε υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους κατοίκους των νησιών”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *