Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ «ΕΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2014»

 Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης στηρίζει το 2014 – έτος πολιτισμού στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. 

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ  «Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης στηρίζει το «2014 – έτος πολιτισμού στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», πρόγραμμα που παρουσιάστηκε και υλοποιείται από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και όλους τους νησιωτικούς Δήμους που την αποτελούν.

Μεταξύ άλλων οι δράσεις του προγράμματος προβλέπουν την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών, την στήριξη των πολιτιστικών χώρων, την δημιουργία βιομηχανιών του σύγχρονου πολιτισμού, την υποστήριξη της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας μέσω της ενθάρρυνσης νέων καλλιτεχνών για την ανάληψη επαγγελματικών πρωτοβουλιών, την δημιουργία και υποστήριξη της λειτουργίας νέων βιώσιμων πολιτιστικών θεσμών ευρωπαϊκής ή και παγκόσμιας εμβέλειας κ.α.

Τις βασικές κατευθύνσεις της Π.Ν.Α. στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος «2014 έτος πολιτισμού για την Π.Ν.Α.» παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες στην Σαντορίνη  αρμόδια αντιπεριφερειάρχης για θέματα τουρισμού και πολιτισμού κ. Φτακλάκη.

Σύμφωνα με την κ. Φτακλάκη μεταξύ των στόχων του προγράμματος είναι είναι η ανάδειξη των νησιών μέσα από τον πλούτο της παράδοσής τους, της πολιτιστικής τους κληρονομιάς και του πολιτισμού τους.

Αρχαία θέατρα, μοναστήρια, πανηγύρια, παραδοσιακά καφενεία, μουσεία, μονοπάτια αποτελούν μερικά μόνο από τα μέρη στα οποία αφορά και μπορεί να περιλαμβάνει το πρόγραμμα.

Η Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης είναι και θα είναι υποστηρικτής και αρωγός κάνοντας ότι καλύτερο μπορεί για την δημιουργία και προβολή των πολιτιστικών χώρων και δράσεων της Σαντορίνης!».