ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ: ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

 

ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ- ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

 

 

 

Δέσμη προτεινόμενων άμεσων μέτρων Για την διάσωση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από την λαίλαπα που προκάλεσε ο κοροναϊός, με (προσωρινό;) χρονικό ορίζοντα τα τέλη Ιουνίου. Καθοριστικές οι άμεσες προτάσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης στην διαμόρφωση των τελικών προτάσεων. Άμεση ήταν η αντίδραση της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων στην κατεπείγουσα χθεσινή Διυπουργική απόφαση αρ. 18152 η οποία εντέλλεται την άμεση προσωρινή διακοπή λειτουργίας όλων των κύριων, και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας.

https://www.neasantorinis.gr/topikes_eidiseis/12969/panellinia-enosi-xenodochon-desmi-proteinomenon-ameson-metron/?fbclid=IwAR3oPiqquVdRQ0bc-WWpTZ7F9EWw5y2XT4mGK7rE6FLOEBkeMg2GcCpL84k

 

Στην διαμόρφωση των τελικών προτάσεων της ΠΟΞ και ΣΕΤΕ, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η αστραπιαία ενέργεια της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, η οποία δια χειρός του πρόεδρου κου Αντώνη Ηλιόπουλου, τους ενεχείρισε δέσμη προτεινομένων μέτρων, τα οποία υιοθετήθηκαν στο ακέραιο. Η Ένωση αιτείται την κατεπείγουσα εφαρμογή μέτρων τα οποία κινούνται προς την κατεύθυνση της προστασίας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, που με την εφαρμογή του μέτρου βρίσκονται ξαφνικά, κυριολεκτικά στον αέρα, και αντιμετωπίζουν ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης.

 

Συνοπτικά, τα προτεινόμενα μέτρα, όπως αυτά μας κοινοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Αντώνη Ηλιόπουλο, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Ιουνίου, είναι τα παρακάτω: Προς Υπουργείο Εργασίας: – Πάγωμα πληρωμών των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών.

 

– Αναστολή πληρωμών δόσεων προς ΕΦΚΑ.

– Πρόγραμμα επιχορηγήσεων των ασφαλιστικών εισφορών, και οριζόντια μείωσή τους. – Ισόχρονη κάλυψη του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων και των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών από το Δημόσιο.

 

– Αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της δέσμευσης τραπεζικών λογαριασμών από τον ΕΦΚΑ. Προς Υπουργείο Οικονομικών: – Παράταση μέχρι την ανωτέρω κομβική ημερομηνία των καταβολών, ήδη βεβαιωμένων και μη. – Αναστολή καταβολής των δόσεων βεβαιωμένων οφειλών.

 

– Τρίμηνη παράταση της αναστολής καταβολής του ΦΠΑ των τιμολογίων της Thomas Cook (έληγε στο τέλος Μαρτίου).

 

– Μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή σε 6%. – Μετάπτωση του ΦΠΑ στις εγχώριες μεταφορές στο 13%.

 

– Κατάργηση του ειδικού φόρου διαμονής. – Αναστολή των δεσμεύσεων τραπεζικών λογαριασμών λόγω παραβίασης όρων ρύθμισης.

 

Προς Υπουργείο Εσωτερικών: – Αναστολή πληρωμής δόσεων ρυθμίσεων οφειλών προς τους Ο.Τ.Α. Προς Υπουργείο Ανάπτυξης: – Αναστολή πληρωμών δόσεων των δανείων. – Χορήγηση δανείων επιδοτούμενων τόκων μέσω των τραπεζών από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ. – Επιχορήγηση μέρους της απώλειας εσόδων των επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων».

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *