ΕΝΟΠΛΟΙ ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΖΏΩΝ

ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

 

 

ΣΚΥΛΟΣ ΘΥΜΑ Σε όλους προκαλούν απίστευτη φρίκη οι ανατριχιαστικές δολοφονίες των τζιχαντιστών του ISIS, αλλά φαίνεται πως αποτρόπαιο θεωρείται μόνο κάτι που έχει να κάνει με μια ανθρώπινη ύπαρξη. Όλες οι άλλες υπάρξεις, θεωρούνται άξιες για την πλέον σκληρή συπεριφορά, για την πιο φρικιαστική αφαίρεση της ζωής τους. Και δυστυχώς, άνθρωποι (;) ικανοί για τέτοιες βάναυσες συπεριφορές, ζουν ανάμεσά μας. Πετώντας φόλες που προκαλούν αργό και επώδυνο θάνατο σε κατοικίδια ή αδέσποτα ζώα ή κάποιοι από αυτούς κάνοντας σκοποβολή ή επίδειξη αντρισμού σε αυτά. Και καμμία δικαιολογία, δεν είναι επαρκής.
Η ιστοσελίδα, πήρε μια καταγγελία για την εν ψυχρώ δολοφονία δύο κατοικιδίων, από ανάλγητους και προφανώς ψυχοπαθείς, κουμπουροφόρους. Συνοδεύεται και από φωτογραφικό υλικό, το οποίο είναι πολύ σκληρό. Αληθινά, η φωτογραφία που δημοσιεύεται, παρ’ όλο τη σκληρότητά της, είναι η πλέον ανεκτή για δημόσια ανάρτηση.
Και επειδή, κάποιοι έχουν μάθει να συνδέουν τα πάντα με τον τουρισμό και την καλή εικόνα του νησιού, ας σκεφθούν σοβαρά. Αυτούς τους νταβραντισμένους ψυχοπαθείς, με τις καραμπίνες και την αγριάδα στην ψυχή, πρέπει να τους ανέχεται η τοπική κοινωνία;. Δεν είναι αυτοί που προσβάλλουν τη γαλήνια, ήρεμη και ειδυλλιακή εικόνα του νησιού;.
Δύο μόνο παρατηρήσεις προς τη συντάκτρια του σημειώματος:
Τα “Ηφαίστεια” δεν κοστίζουν ένα εκατομμύριο ευρώ. Γύρω στις 40.000 είναι το κόστος τους.
Η σελίδα δεν έχει κάποια ενημέρωση για διακοπή της χρηματοδότησης στην Ένωση Ζωοφίλων Θήρας (SAWA), από το Δήμο. Αν κάτι τέτοιο έχει συμβεί, να θεωρήσετε τη “φασαρία” και την αντίδραση, δεδομένες.

 

ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ SANTONEWS.ΚΑΛΥΚΕΣ

 

“ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
Ζώντας πλέον μια καθημερινή οδύνη στο νησί της Σαντορίνης, όπου ο Δήμος και οι λοιπές Αρχές παραβλέπουν την πραγματικότητα.
Κάτοικοι της Σαντορίνης ανέκαθεν αλλά κυρίως τους τελευταίους 4 μήνες σκοτώνουν εν ψυχρώ αδέσποτα και οικόσιτα σκυλιά με καραμπίνες στους δρόμους. Ένα φαινόμενο που πλέον έχει ξεπεράσει όλα τα ανθρώπινα όρια. Ένα γεγονός που έχει πλέον γίνει ένα δράμα, κυρίως τους τελευταίους 4 μήνες όπου συνέβησαν τα παρακάτω:
Τα περισσότερα κρούσματα ξεκίνησαν κυρίως το 2014 όπου ο Δήμος της Σαντορίνης δήλωσε ότι δεν μπορεί πλέον να στηρίζει την τοπική Φιλοζωική η οποία φιλοξενεί αδέσποτα τετράποδα. Ως αποτέλεσμα αυξάνονται τα αδέσποτα στο νησί μας και οι φιλόζωοι να προσπαθούν με τη βοήθεια των ιδιωτικών κτηνιάτρων να συμμορφώσουν την κατάσταση.
Συγκεκριμένα, προ 4 μηνών συνέβη ένα ατυχές γεγονός, μια αγέλη πεινασμένων σκυλιών έκανε φονική έφοδο σε χωράφι με ζώα που έβοσκαν και τα σκότωσαν όλα. Οι ιδιοκτήτες των σκοτωμένων ζώων απευθύνθηκαν στο Δήμο της Σαντορίνης και ζήτησαν αποζημίωση για το συμβάν. Η αποζημίωση αυτή δεν δόθηκε ποτέ, ταυτόχρονα ο Δήμος σταμάτησε κάθε χορηγία στη Φιλοζωική και τους στέρησε τον απαραίτητο χώρο, ενώ την ίδια στιγμή κάθε καλοκαίρι στη γιορτή των Ηφαιστείων ξοδεύονται πάνω από εκατομμύριο Ευρώ σε βεγγαλικά για την διεξαγωγή της γιορτής. Έτσι πολλοί κάτοικοι της περιοχής κυρίως του χωριού Εμπορείον που έχουν ζώα (κατσίκια και κότες) και είναι κυνηγοί (χωρίς κανένα σεβασμό στο κυνήγι!) και έχουν στην κατοχή τους καραμπίνες εξαγριώθηκαν ακόμη περισσότερο και βγήκαν από τον Οκτώβριο στους δρόμους σκοτώνοντας αδέσποτα και οικόσιτα σκυλιά.
Δυστυχώς έπρεπε σήμερα να δούμε και τα δικά μας τα σκυλιά σκοτωμένα καταμεσής του δρόμου (διασταύρωση Περίβολου-Βλυχάδας) με πυροβολισμούς στο κεφάλι και τους κάλυκες παραδίπλα στο δρόμο. Μάρτυρες που είδαν τις αφισοκολλήσεις ότι αναζητούνται τα σκυλιά μας, μας έδειξαν το σημείο που τα είδαν σκοτωμένα. Πρέπει να τονίσουμε ότι τα σκυλιά ήταν λιγότερο από 2 ετών, εντελώς άκακα με λουρί και λουρί παρασίτων, καθαρά, με τσίπ, στειρωμένα και εμβολιασμένα και ήταν φανερό ότι ήταν από σπίτι και δεν ήταν αδέσποτα. Οι μαρτυρίες λένε ότι βρέθηκαν 2 ώρες από τη στιγμή που έφυγαν από το σπίτι και βρέθηκαν 200 μέτρα παρακάτω νεκρά.
Ζητούμε από την Ελληνική Αρχή, τα Σωματεία και τις Φιλοζωικές εντός κι εκτός Ελλάδας να επικοινωνήσουν, να κινητοποιήσουν και να συνεργαστούν με αποτελεσματικότητα με τις Τοπικές Αρχές, διότι η κατάσταση είναι αβοήθητη και κάποιοι ανώτεροι των Τοπικών Αρχών θα πρέπει να αναλάβουν ευθύνες της τραγικής αυτής κατάστασης.
Όποιος μπορεί να βοηθήσει είτε με νομικές συμβουλές ή συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς μπορούμε να κινητοποιήσουμε το Δήμο να συνεργαστεί με τη Φιλοζωική, ώστε να σταματήσουν οι τραγικές αυτές καταστάσεις να στείλουν email nefeli.argyri@gmail.com
Ή να παρευρεθεί τη Δευτέρα 09/02/2015 στις 08.30 π.μ έξω από το Δημαρχείο Σαντορίνης
Επισυνάπτονται φωτογραφίες του συμβάντος και φωτογραφίες συνθηκών οικόσιτων ζώων από τοπικούς κατοίκους.
Επισυνάπτονται φωτογραφίες του συμβάντος και φωτογραφίες συνθηκών οικόσιτων ζώων από τοπικούς κατοίκους”.