«Ενημέρωση για τον έλεγχο των υπαίθριων αθλητικών χώρων»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΠΠΟΣ

 

 

  “Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης μετά τα τελευταία δημοσιεύματα που έκαναν την εμφάνισή τους σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης επιθυμεί να ξεδιαλύνει το τοπίο, ώστε να αποφευχθούν οι όποιες παρερμηνείες.

Αρχικά να αναγνωρίσουμε το υπαρκτό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού καθαριότητας και να θυμίσουμε ότι δυστυχώς αναφερόμαστε σε ένα Νομικό πρόσωπο που ουσιαστικά δεν έχει ούτε έναν δικό του μόνιμο υπάλληλο και προσπαθεί υπερβαίνοντας εαυτόν να κρατήσει ανοικτά και συντηρημένα ει δυνατόν όλα τα γήπεδα του νησιού. Να μην επεκταθούμε και συζητήσουμε τα όποια προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη προσωπικού και την αδυναμία ως πρότινος προσλήψεων λόγο μέτρων τις Κεντρικής Διοίκησης.

Ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ λοιπόν με γνώμονα την ασφαλή άθληση των κατοίκων του νησιού φροντίζει στο βαθμό που δύναται τα γήπεδα ευθύνης του. Ως διοίκηση έχουμε επανειλημμένα ζητήσει εγγράφως από το Δήμο και τις τεχνικές υπηρεσίες του να μας πιστοποιήσει την καταλληλότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων και τα τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ έχουμε παράλληλα αιτηθεί την κατηγοριοποίηση και αδειοδότηση τους. Στις 12 Αυγούστου 2019 ο αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος των Τεχνικών Υπηρεσιών ανέθεσε σε μία τριμελή επιτροπή τον έλεγχο και την καταγραφή ζητημάτων ασφαλείας εκτός των άλλων (προαύλια σχολείων – παιδικές χαρές κτλ) και των υπαίθριων αθλητικών χώρων με καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση του ελέγχου την 30η Σεπτεμβρίου 2019.

Ως οφείλουμε, αναμένουμε να κοινοποιηθούν στον Οργανισμό τα αποτελέσματα της επιτροπής και μόνο στη συνέχεια μπορούμε να προβούμε στις όποιες ενέργειες χρειαστεί. Αυτή είναι η νόμιμη και η ορθή διαδικασία που οφείλει ένα Νομικό Πρόσωπο να ακολουθεί. Το ποιες παρεμβάσεις χρειάζονται τα γήπεδα τις οριοθετούν οι αρμόδιοι μηχανικοί και ως παρούσα διοίκηση σε καμία περίπτωση δεν θελήσαμε να τους παρακάμψουμε!”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *