ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ -ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ      

                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

 

 

 

“Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που ίσχυσαν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα αποφυγής της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, όλοι και όλες δώσαμε μεγάλο αγώνα να σταθούμε στο πλευρό των μαθητών μας.

 

 

Χωρίς κάποια προετοιμασία και σχετική επιμόρφωση, πήραμε πρωτοβουλίες και φροντίσαμε με κάθε τρόπο να διαφυλάξουμε την επαφή μας με τα παιδιά σε μια περίοδο που είχαμε και είχαν μεγάλη ανάγκη επικοινωνίας. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του εκπαιδευτικού κόσμου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της δύσκολης αυτής περιόδου, δυστυχώς υπήρξαν περιπτώσεις που για άλλη μια φορά δεχτήκαμε αήθη επίθεση από «δημοσιογράφους» που επιχείρησαν να διασύρουν έναν ολόκληρο κλάδο εκμεταλλευόμενοι το βήμα που τους παρέχουν τα συστημικά Μ.Μ.Ε.

Ταυτόχρονα το υπουργείο εν μέσω πανδημίας, ενεργώντας με απαράδεκτο και εχθρικό τρόπο εναντίον των εκπ/κών, αποφασίζει να καταθέσει νομοσχέδιο για την Παιδεία, το οποίο φέρνει τα πάνω κάτω σε Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση αλλά και τροπολογία που εισάγει τις κάμερες στη σχολική τάξη.

 

 

 

  Ως ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ:

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων :

α) να ελέγξουν τους όρους λειτουργίας των σχολείων και πως υλοποιούνται τα μέτρα που εξήγγειλε το Υπουργείο αλλά και αυτά που διεκδικούμε (Αριθμός παιδιών ανά τμήμα, αριθμός εκπαιδευτικών στο γραφείο, απολύμανση σχολείων, λειτουργία τουαλετών και βρυσών, κατάσταση προαυλίων, αντισηπτικά – μάσκες – γάντια για όλους μέχρι το τέλος της χρονιάς, παρουσία καθαριστριών καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, ασφαλή μετακίνηση των μαθητών και εκπαιδευτικών με τα λεωφορεία, κλπ)

β) την εβδομάδα που έρχεται να συγκαλέσουν έκτακτες συνεδριάσεις έτσι ώστε να καταγραφούν τα τυχόν προβλήματα και να γίνει ενημέρωση της ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ εγγράφως  ώστε  το Δ.Σ. να αποκτήσει άμεσα συγκεκριμένη εικόνα ανά σχολείο.

γ) να καλέσουν ταυτόχρονα τα σχολικά συμβούλια έτσι ώστε να εμπλακούν άμεσα στα ζητήματα οι σύλλογοι γονέων αλλά και να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι δημοτικές αρχές. Να  ενημερωθούν εγγράφως οι  Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για τα υφιστάμενα προβλήματα. Επίσης, οι Σύλλογοι Διδασκόντων να ενημερώσουν τους Συλλόγους Γονέων για τα προβλήματα αυτά. Προτείνουμε κανένα σχολείο να μη συνεχίσει τη λειτουργία του, αν δεν λάβει επίσημη ενυπόγραφη απάντηση από τη ΔΔΕ που να διαβεβαιώνει ότι δε συντρέχει κανένας κίνδυνος για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους από τη λειτουργία του σχολείου, παρά τις καταγεγραμμένες ελλείψεις.

 

 

δ) να πάρουν αποφάσεις για μη εφαρμογή της ζωντανής αναμετάδοσης από τη τάξη. Καμία κάμερα σε καμία τάξη. Η σχολική ζωή δεν είναι ρεάλιτι. Κανένας και καμιά εκπαιδευτικός με στοιχειώδη αυτοσεβασμό δεν πρέπει να ενδώσει σε αυτήν την πολιτική. Για τους μαθητές που μένουν στο σπίτι προτείνουμε την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

ε) να πάρουν αποφάσεις για την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου που κινείται στις ίδιες ράγες με τα προηγούμενα, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις  της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, δημιουργώντας ένα ακόμα πιο ταξικό σχολείο της αγοράς.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα ενημερώσει με τη σειρά του όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της περιοχής μας και θα αποστείλει επιστολές  σε όλα τα δημοτικά συμβούλια και δημοτικές επιτροπές παιδείας . Επίσης θα βγάλει  ανακοινώσεις, θα πραγματοποιήσει συνεντεύξεις , και θα  προχωρήσει επί τόπου σε ελέγχους και παρεμβάσεις  στα σχολεία.

 

 

  Από την πρώτη μέρα που θα επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, θα επισκεφτεί  (ανοικτές συνεδριάσεις των ΔΣ σε προαύλια σχολείων) όλα τα Λύκεια του νησιού στην αρχή και στη συνέχεια τα Γυμνάσια προκειμένου να καταγράψει και να συζητήσει για τα προβλήματα που υπάρχουν, να ενημερώσει για το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία και να οργανώσει τις επόμενες κινήσεις διεκδίκησης όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, αλλά και τις επόμενες κινητοποιήσεις για την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *