ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Με την υπογραφή του Ν. 4146/18.4.2013 περί λειτουργίας υδροπλάνων και υδατοδρομίων απλοποιείται η διαδικασία αδειοδότησης και λειτουργίας

Με την υπογραφή του Ν. 4146/18.4.2013 περί λειτουργίας υδροπλάνων και υδατοδρομίων απλοποιείται η διαδικασία αδειοδότησης και λειτουργίας

 

 

  Στην επικαιρότητα, έρχεται ξανά το ενδεχόμενο δρομολόγησης υδροπλάνων που θα συνδέουν τον Πειραιά με διάφορα νησιά του Αιγαίου. Λίγα χρόνια πριν, ένας ελληνοκαναδός επιχειρηματίας, είχε κάνει τις πρώτες ενέργειες πραγματοποιώντας μάλιστα και δοκιμαστικές πτήσεις, αλλά σκόνταψε πάνω στις τραγελαφικές απαιτήσεις της ελληνικής γραφειοκρατίας και αποχώρησε από την Ελλάδα. «Μου ζητούσαν, προδιαγραφές αεροδρομίου σαν το J.FKenedy για τα υδατοδρόμια», είχε πει τότε ο κ. Μ. Πατέλλης, εγκαταλείποντας το φιλόδοξο εγχείρημά του.

 

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Το τελευταίο διάστημα όμως το ενδιαφέρον αναζωπυρώθηκε και πριν λίγες μέρες ο Δήμαρχος είχε  συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της νεοσύστατης εταιρείας Ελληνικά Υδροπλάνα Α.Ε./Hellenic Seaplanes S.A, προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα δρομολόγησης υδροπλάνων στη Σαντορίνη.

  Με την υπογραφή του Ν. 4146/18.4.2013 περί λειτουργίας υδροπλάνων και υδατοδρομίων απλοποιείται η διαδικασία αδειοδότησης και λειτουργίας, βασικές αλλαγές στη συχνότητα των δρομολογίων ανοίγουν το δρόμο για επενδύσεις ενώ δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες, εταιρείες, δήμους, περιφέρειες, ενώσεις προσώπων αλλά και το Δημόσιο να δημιουργούν και να λειτουργούν υδατοδρόμια.