Site icon Santonews

ΕΝΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΜΕΣΩ GOOGLE

 

 

 

 

 

Η εξειδικευμένη εταιρεία ψηφιακών αναλύσεων CV Villas που παρέχει μια δωρεάν εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (διαθέσιμη στο GooglePlay), επανασχεδίασε έναν παγκόσμιο άτλαντα, βασιζόμενη στις αναζητήσεις που έκαναν οι υποψήφιοι ταξιδιώτες μέσω της Google. Συγκεκριμένα, αναλύθηκαν προτιμήσεις που πληκτρολόγησαν με λέξεις κλειδιά «destination + holiday» ή «destination + vacation» (προορισμός διακοπών ή προορισμός παραθερισμού» και το όνομα της περιοχής για την οποία αναζητούσαν πληροφορίες.

Η έρευνα, αναφερόταν σε ευρωπαϊκά τουριστικά μέρη, συμπεριέλαβε 185 χώρες και στην δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης, η Σαντορίνη πρώτευσε σε 47. Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς η Ινδία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Βολιβία και η Νέα Ζηλανδία περιλαμβάνονται σε αυτές. Να σημειωθεί πως από την έρευνα απουσίαζε η Κίνα, ενώ  αξιομνημόνευτο είναι το γεγονός πως οι περισσότερες χώρες της Άπω Ανατολής, της Αφρικής, της Αραβίας και της Ασίας εν γένει, ψήφισαν στη συντριπτική τους πλειονότητα τη Σαντορίνη.

 

Στη Λατινική Αμερική, η μάχη δόθηκε -ίσως λόγω ιστορικών δεσμών- με την Σικελία και την Ίμπιζα. Στις ΗΠΑ, σε απόλυτους αριθμούς αναζητήσεων αναδείχθηκε πάλι η Σαντορίνη πρώτη, ενώ σε επίπεδο αριθμού πολιτειών το νησί κυριάρχησε  σε 16, πίσω από τη Σικελία που πρώτευσε σε 29, ενώ η Τοσκάνη βρέθηκε τρίτη με τέσσερις πολιτείες, η Νότια Ντακότα προτίμησε τη Λίμνη Κόμο και η Λουζιάνα το Κάπρι, πάλι στην Ιταλία.

 

 

Στην Ευρώπη, τα σκήπτρα της Σαντορίνης αμφισβητούνται σε αριθμό χωρών καθώς την απόλυτη πρωτιά, απέσπασε στην Φινλανδία, την Τσεχία και το Μαυροβούνιο, αλλά σε συνολικό άθροισμα αναζητήσεων βρέθηκε πάλι στις κορυφαίες θέσεις. Πιο τοπικιστές ευρωπαίοι είναι οι Ισπανοί που έψαξαν περισσότερο την Τενερίφη, οι Ιταλοί που κατηύθυναν τις αναζητήσεις τους στη Σικελία και οι …αφεντομουτσουνάρες μας με την Κρήτη.

 

Όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail που αναδημοσίευσε τον παγκόσμιο τουριστικό Άτλαντα « Ένας συναρπαστικός επανασχεδιασμένος παγκόσμιος χάρτης αποκαλύπτει τους ευρωπαϊκούς προορισμούς διακοπών που είναι οι πιο δημοφιλείς παγκοσμίως – και το ελληνικό νησί της Σαντορίνης είναι το Νο. 1, ακολουθούμενο από το μεσογειακό νησί Ίμπιζα στη δεύτερη θέση και το Ισπανικό νησί των Καναρίων Νήσων Τενερίφη στην τρίτη θέση».

 

Exit mobile version