ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΝΤΡΟΠΗΣ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΑ ΣΑΡΩΘΡΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

ENA ΘΛΙΒΕΡΟ BINTEO

 

 

  Μέχρι πριν μερικά (λίγα) χρόνια, ήταν συνηθισμένο θέαμα για όσους πήγαιναν σχεδόν αξημέρωτα στη δουλειά τους. Μηχανοκίνητα σάρωθρα διέτρεχαν τους δρόμους του νησιού και καθάριζαν τα ρείθρα. Ήταν μάλιστα εφοδιασμένα και με ειδικούς σωλήνες διαβροχής του οδοστρώματος για να μην σηκώνεται σκόνη.

Αίφνης, εξαφανίστηκαν. Κανείς δεν ήξερε που βρίσκονταν. Παρά τα δημόσια ερωτήματα. Τελικά τα Μηχανικά Σάρωθρα που αγοράστηκαν το 2008 με χρήματα του Θηραίου Δημότη και ενέργειες του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου Θήρας, βρέθηκαν. Παρατημένα. Γεμάτα σκουπίδια. Σπασμένα. Εγκαταλελειμμένα. Με τις συρμάτινες περιστρεφόμενες βούρτσες, διαλυμένες. Με τη λαίμαργη σκουριά ετών να καταβροχθίζει τα μεταλλικά τους μέρη. Με το αμάξωμα, γεμάτο σκουπίδια, σπασμένα τζάμια, κυπελλάκια καφέ και σκόνη.

Αλλά το χειρότερο, δεν είναι αυτό. Είναι το σημείο που βρίσκονται. Είναι παρατημένα για χρόνια σε ένα μικρό χώρο στάθμευσης, απέναντι σε ένα από τα ιερότερα σημεία του νησιού (στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας), λίγα μέτρα από το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας,κοντά σε ένα από τα ιστορικότερα Ξενοδοχεία (Το “Ατλαντίς”) δίπλα σε πολυτελή ξενοδοχεία και σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της καλντέρας του νησιού.

Λοιπόν κύριε Δήμαρχε, όταν θα πάτε να παραδώσετε τα κλειδιά του Δήμου στην Πολιτεία, φροντίστε να έχετε και τα κλειδιά των σάπιων σαρώθρων μαζί σας (αν τα βρείτε!). Διότι τα ερωτήματα: γιατί αφήσατε να διαλυθεί και να ρημάξει η περιουσία του Δημότη;, γιατί δεν τα συντηρήσατε;. Ποιός ευθύνεται;. Γιατί δεν τα χρησιμοποιήσατε;. Γιατί δεν τα πουλήσατε στο φινάλε;. Γιατί έστω δεν τα βάλατε σε μια αποθήκη;, θα μείνουν ως συνήθως, υπερηφάνως αναπάντητα.

Αλλά, μην ξεχνάτε: Είναι και η ιστορία ΣΑΡΩΤΙΚΗ.

Αλλά, δείτε όλο το Βίντεο. Γιατί 1-2 φωτογραφίες δεν αρκούν.

 

Για όσους, απορούν. Έτσι παρελήφθησαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *