ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΦΝΟ

ΕΓΚΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

 

Μάθημα για το πως καθορίζονται έγκαιρα, λεπτιομερώς και χωρίς κενά σημεία, δίνει ο Δήμος Σίφνου. Πολύ πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, καθορίζει τους όρους λειτουργίας του νησιού, δίνοντας τη δυνατότητα στους δημότες και τους επιχειρηματίες να προετοιμαστούν και οι ίδιοι για το τουριστικό ρεύμα του καλοκαιριού.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
περί έκδοσης κανονιστικών αποφάσεων Δήμου Σίφνου για το έτος 2015

Σας γνωρίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Σίφνου, προέβη, σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, στη λήψη κανονιστικών αποφάσεων για το έτος 2015.

Με τις κανονιστικές αποφάσεις ρυθμίζονται θέματα που αφορούν στους όρους και προϋποθέσεις χορήγησης αδειών λειτουργίας μουσικής σε δημόσια κέντρα, στον καθορισμό των κοινόχρηστων προς ενοικίαση ή δημοπράτηση χώρων, στην απαγόρευση της υδροδότησης πισίνων, στον προσδιορισμό της χρονικής περιόδου και των προϋποθέσεων για το κάψιμο των χόρτων εντός των οικισμών, στην πεζοδρόμηση του Στενού του Αρτεμώνα και της Απολλωνίας, στη διαχείριση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της Απολλωνίας, στην απαγόρευση διέλευσης τροχοφόρων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από το λιμάνι των Καμαρών και την παραλία του Βαθιού καθώς και στον προσδιορισμό των επιτρεπόμενων, προς μεταφόρτωση οικοδομικών υλικών, χώρων.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες και τους φίλους της Σίφνου για το περιεχόμενο των αποφάσεων και να ζητήσουμε την ουσιαστική συνδρομή τους στην εφαρμογή τους, με στόχο πάντα το κοινωνικό συμφέρον, την προστασία του περιβάλλοντος, τη διαφύλαξη της καλής εικόνας του νησιού μας, για αισθητικούς και τουριστικούς λόγους. Συγκεκριμένα σας γνωρίζουμε τα εξής:

 Απαγορεύεται η υδροδότηση των πισίνων σε όλο το νησί από την 1η Μαΐου 2015 έως και το τέλος Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους. Το μέτρο προτείνεται για την εξοικονόμηση του πολύτιμου αγαθού του νερού, προκειμένου να καλύπτονται με επάρκεια οι βασικές ανάγκες ύδρευσης για οικιακή και επαγγελματική χρήση. Σε περίπτωση που κάποιος χρησιμοποιήσει νερό από το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης για το γέμισμα πισίνας στο διάστημα που ισχύει η απαγόρευση θα κληθεί να καταβάλει πρόστιμο ύψους 1.500,00€(Αρ. απόφ.: 9/2015, Α.Δ.Α.: 7Σ2ΓΩΙΤ-YΞΟ).

 Το κάψιμο κλαδιών και χόρτων εντός των οικισμών θα γίνεται αποκλειστικά και μόνον εκτός της αντιπυρικής περιόδου,δηλαδή από την1 Νοεμβρίου έως τις 30 Απριλίου, ύστερα από ενημέρωση και με την εποπτεία του Τοπικού Κλιμακίου της Πυροσβεστικής και με τις παρακάτω αυστηρές προϋποθέσεις: 1. Κατά τις πρωινές ώρες, 2. μετά από βροχή, 3. με την εξασφάλιση σε κοντινή απόσταση επαρκούς ποσότητας νερού, και 4. με συνθήκες χαμηλής έντασης ανέμου (Αρ. απόφ.: 10/2015, Α.Δ.Α.: ΩΗ7ΠΩ1Τ-0ΞΦ).

 Για το διάστημα από τις 4 Απριλίου 2015 (Σάββατο του Λαζάρου) έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 θα απαγορεύεται η διέλευση τροχοφόρων από το Στενό της Απολλωνίας όλο το εικοσιτετράωρο και θα επιτρέπεται μόνον η διέλευση για τον εφοδιασμό των καταστημάτων τις ώρες 07:00 – 10:00 και 14:00 – 16:00. Το μέτρο εφαρμόζεται προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ασφάλεια των πεζών, αλλά και για πρακτικούς (αισθητικούς – τουριστικούς) λόγους (Αρ. απόφ.: 11/2015, Α.Δ.Α.: ΩΧΤΝΩ1Τ-ΓΔΗ).

 Όσον αφορά στη διαχείριση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο της Απολλωνίας, η κανονιστική απόφαση περιλαμβάνει την εφαρμογή των παρακάτω επιμέρους μέτρων για όλη τη διάρκεια του έτους:
• να υπάρχουν τέσσερις μόνον θέσεις προσωρινής στάσης ταξί στην πλατεία,
• να παραχωρηθεί μία θέση προσωρινής στάθμευσης οχημάτων για την εξυπηρέτηση των Α.Μ.Ε.Α. και την εξυπηρέτηση του καταστήματος ΕΛ.ΤΑ.,
• να διαγραμμιστεί με κίτρινη γραμμή το τμήμα του δρόμου από το βενζινάδικο του κ. Ιωάννη Κόμη έως τη διασταύρωση του Κάστρου και έως το πρατήριο υγρών καυσίμων των κ.κ. Κοτσερίδη-Λουκατάρη, προκειμένου να απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση παντός τροχοφόρου,
• να τοποθετηθεί και να συμπληρωθεί η κατάλληλη σήμανση του Κ.Ο.Κ., όπου απαιτείται,
• να σταθμεύουν όλα τα δίκυκλα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο πάρκινγκ της Απολλωνίας.
Επιπλέον, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στο «τρίγωνο» του κέντρου της Απολλωνίας, με εξαίρεση την περίοδο από 1η Οκτωβρίου έως 30 Απριλίου, όπου θα επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον για δύο θέσεις στάθμευσης οχημάτων για πλανόδιο – στάσιμο εμπόριο, κατά τις ώρες 08.00 – 11.00 π.μ. (η μία μπροστά από το χώρο της πλατείας Ηρώων και η άλλη μπροστά από το Κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς)(Αρ. απόφ.: 12/2015, Α.Δ.Α.: 7Θ8ΣΩ1Τ-8ΦΥ).

 Απαγορεύεται η διέλευση παντός τύπου τροχοφόρου από το λιμάνι των Καμαρώντο διάστημα από τις 4 Απριλίου 2015 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015.
• Από την απαγόρευση θα εξαιρούνται τα οχήματα που ταξιδεύουν, τα λεωφορεία, τα ταξί, τα Α.Μ.Ε.Α., τα άμεσα και επείγοντα περιστατικά καθώς και τα αυτοκίνητα που ανεφοδιάζουν με καύσιμα τα σκάφη.
• Τις ώρες άφιξης και αναχώρησης των πλοίων θα επιτρέπεται η διέλευση των τουριστικών οχημάτων και των πούλμαν.
• Το ωράριο για τη διέλευση των οχημάτων προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες τροφοδοσίας των καταστημάτων θα είναι 07:00 – 10:00 το πρωί και 18:00 – 19:00 (το απόγευμα) καθημερινά.
Επιπλέον, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων και στον περιφερειακό δρόμο του οικισμού, προκειμένου να διασφαλισθεί η ελεύθερη διέλευση τροχοφόρων. Για το λόγο αυτό: α) θα τοποθετηθούν κώνοι όπου είναι απαραίτητο,β) θα τοποθετηθούν σήματα Κ.Ο.Κ., και γ) θα γίνει η απαραίτητη διαγράμμιση με κίτρινη γραμμή (Αρ. απόφ.: 13/2015, Α.Δ.Α.: Ψ80ΑΩ1Τ-ΔΕΚ).

 Απαγορεύεται η διέλευση των τροχοφόρων από την παραλία του Βαθιού το διάστημα από τις 4 Απριλίου 2015 ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2015, εκτός των ωρών 7-10 το πρωί και 12-2 το βράδυ, όπου θα επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων για τον εφοδιασμό των καταστημάτων (κατά τις βραδινές ώρες μόνον για τον εφοδιασμό με ευπαθή προϊόντα).Επιπλέον, θα τοποθετηθεί πινακίδα του Κ.Ο.Κ. για την απαγόρευση διέλευσης τροχοφόρων στην έξοδο του ρέματος που καταλήγει στο χώρο μεταξύ των ιδιοκτησιών Αγιουτάντη και Σάρδη και θα διερευνηθεί η δυνατότητα τοποθέτησης μπαρών στο συγκεκριμένο σημείο(Αρ. απόφ.: 14/2015, Α.Δ.Α.: ΨΝΓΓΩ1Τ-Κ0Ξ).

 Εφαρμόζεται το μέτρο της ουσιαστικής πεζοδρόμησης και της απαγόρευσης εισόδου παντός τύπου τροχοφόρου στο Στενό του Αρτεμώνα για το διάστημα από το Σάββατο του Λαζάρου (4 Απριλίου) έως και την Κυριακή του Θωμά (19 Απριλίου) καθώς και από τις 15 Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2015, από τις 19:00 έως τις 00:00 και καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών, οι οποίες είναι:
Από Δευτέρα έως και Παρασκευή 7:55-8:15, 12:25-12:40, 13:15-13:25, 14:00-14:10, 15:45-16:00″.