ΕΝΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

“ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ” ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ

   salomi1Το κόμικ, έχει πολλούς φανατικούς φίλους. Κάποιοι μάλιστα, υπερθεματίζουν τόσο για τη σεναριακή του αρτιότητα, όσο και για την άψογη εικαστική του διάσταση. Και αυτό ακριβώς είναι το “Ταξίδι του Οδυσσέα- Les Voyages d’Ulysse”, που φέτος απέσπασε το μεγαλύτερο βραβείο στη Γαλλία, ανάμεσα σε 3.900 τίτλους. “Δράστες” του εγχειρήματος, ο σχεδιαστής Emmanuel Lepage και η σύντροφός του Sophie Michel που μαζί με τον René Follet, συνέγραψαν και απεικόνισαν μια ιστορία του 18ου αιώνα. Πρωταγωνίστρια, μια νεαρή κοπέλα από τη Σαντορίνη. Η Σαλώμη. Ένας καπετάνιος, που επιβιβάζεται στο πλοίο της, αναζητώντας ένα ζωγράφο.

Μια περιπλάνηση στη Μεσόγειο, μέσα από 272 σκίτσα απαράμιλλης αισθητικής. Με νύξεις από την Οδύσσεια, που έπεισαν 88 κριτικούς και το αναγνωστικό κοινό να του δώσουν το κορυφαίο βραβείο CALL, ανάμεσα σε 3.968 τίτλους εκτός από τη Γαλλία και από τις γαλλόφωνες (έστω εν μέρει) χώρες όπως το Βέλγιο (πατρίδα του θρυλικού Τεν-Τεν) και η Ελβετία. “Δύσκολο να συνοψίσουμε την ιστορία σε λίγες γραμμές, έτσι πυκνή που είναι και ξεδιπλώνεται” στην ανάγνωση”, γράφει ο έγκριτος Le Monde, “ Αλλά είναι και όμορφο και δύσκολο. Αποτελείται από ένα καμβά πάνω στον οποίο έχουν ενσωματωθεί διάφορες αναδρομές προκειμένου μέσα από 200 πίνακες-σχέδια (σ.σ αγνοώ πως αποκαλούνται στο ιδιόλεκτο των κόμικ), να φωτίσει τα κίνητρα της Σαλώμης”.

 

salomiedqznwztmti_o_emmanuel-lepage-et-les-cloches-de-st-sulpice-casemate19782356740434_cg1lepage-les-voyages-d-anna-2rqo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *