ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΜΑΓΙΚΟ… ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΡΥΦΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΑΒΡΙΛΗ

 

 

 

 

  ΔΗΜΟΤΙΚΟ_ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ_17_ΙΟΥΝ_2016Ένα από τα θέματα, που απασχόλησαν πάρα πολύ (στην ουσία συντάραξαν) την τοπική κοινωνία, τις προηγούμενες μέρες, ήταν οι καταγγελίες του γνωστού νομικού κ. Ελευθερίου Γαβρίλη, για θέματα που αφορούν στην Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων και τον τρόπο με τον οποίο τα χειρίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι, στον τομέα που είχαν αρμοδιότητα.

Η Αντιπολίτευση, άδραξε την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή του κύματος της επικαιρότητας και πρώτη η κ. Μαρία Αργυρού της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, ζήτησε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ακολούθησε κοινή έγγραφη απαίτηση των επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σιγάλα και Γιώργου Χάλαρη.

Η “ΠΕΡΙΤΕΧΝΗ ΓΟΝΑΤΙΑ”

 

Δεδομένα: η κ. Αργυρού για σοβαρούς προσωπικούς λόγους απουσίαζε. Το έγγραφο των Σιγάλα-Χάλαρη κατατέθηκε με ημερομηνία 17 Ιουνίου. Ο καταγγέλλων, κ. Γαβρίλης δεν είχε κληθεί να συμμετάσχει στη συζήτηση.

Άρα;. Χρυσή ευκαιρία για τη Δημοτική Πλειοψηφία να περάσει το θέμα αβρόχοις ποσί. Δηλαδή. Μπαίνει το θέμα ως κατεπείγον. Φωνάζει η Αντιπολίτευση, στο χρόνο που δικαιούται. Απαντά ο κ. Καφούρος -όπως ήδη είχε πει- ότι το θέμα διερευνάται από τη δικαιοσύνη και ότι πεποίθησή του, είναι πως τα πάντα είναι καλώς καμωμένα. Η Αντιπολίτευση, ασφαλώς θα αντιδράσει. Αλλά, η απάντηση από τους καταγγελλόμενους, υπάρχει ήδη: “Περιμένετε τη δικαιοσύνη και θα δείτε”. Δηλαδή “ζήσε Μάη μου” με δεδομένη τη συνεχιζόμενη απεργία των δικηγόρων. Το θέμα- μέσα από κραυγές, καταγγελίες και οιμωγές, έστω- λήγει και όλοι τελούν εν αναμονή της δικαστικής απόφασης.

Κάπου εκεί όμως, η Συμπολίτευση, έβαλε ένα μεγαλειώδες αυτογκόλ. Έδειξε πανικόβλητη. Αρνήθηκε τη συζήτηση. Αρνήθηκε την αιτιολόγηση ψήφων. Αρνήθηκε την απλή έστω ανάγνωση του “εγγράφου Γαβρίλη”. Με δικαιολογίες δικολαβίστικες. Με στρυφνή, γραφειοκρατική επίκληση του Δημοτικού Κώδικα. Με αφαίρεση λόγου. Με διαδικασία “Fast Track”. Επικοινωνιακό αποτέλεσμα;. 0-1. Με αυτογκόλ, προερχόμενο, από “περίτεχνη γονατιά”. Ακόμα και ο πιο αδαής, σκέφτεται πλέον πως όλη αυτή η πρεμούρα, να μη συζητηθεί το θέμα “κάτι κρύβει”. Οι λιγότερο καλόπιστοι θα πουν “καθαρός ουρανός…”, άρα ο συγκεκριμένος ουρανός, έχει συννεφάκια ή συννεφάρες. Και ο αγώνας συνεχίζεται, με γκολ από τα αποδυτήρια και την αντίπαλη ομάδα, να έχει στα χέρια της, ισχυρά χαρτιά.

ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ

 

Την επόμενη φορά θα θέσει το ζήτημα, με όλους τους τύπους και συνοδευόμενο από το “έγγραφο Γαβρίλη”, που ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι υποχρεωμένος πλέον να αναγνώσει προς επήκοον όλης της κοινωνίας.

Θα είναι εκεί και η κ. Μαρία Αργυρού.

Θα μπορεί να κληθεί ο κ. Γαβρίλης, με το επιχείρημα της παροχής περεταίρω διευκρινίσεων.

Μετατίθεται το κέντρο βάρους του ζητήματος. Το ερώτημα δεν θα είναι πλέον, αν διεπράχθησαν κάποιες παρατυπίες από πλευράς της Ένωσης, κάτι που ακόμα κι αν έχει συμβεί, κάποιοι θα ήταν διατεθειμένοι να παραβλέψουν, αλλά στην εν γένει λειτουργία της Δημοτικής Αρχής. Θα τεθεί δηλαδή επιτακτικά το ερώτημα, αν συνομολογήθηκε προσπάθεια παρασιώπησης ή ανορθόδοξου χειρισμού του θέματος, σε ότι αφορά τον τομέα αρμοδιοτήτων του Δήμου. Και κυρίως, αν αυτό, έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις.

Ο κ. Χάλαρης – το είπε ήδη- θα ζητήσει την εξαίρεση από την τελική ψηφοφορία των δύο εμπλεκομένων αντιδημάρχων.

Το κλίμα θα είναι ήδη βεβαρυμένο, από αυτήν την ακατανόητη άρνηση, συζήτησης. Το ενδιαφέρον του κόσμου, θα έχει κορυφωθεί. Και στο μεσοδιάστημα, μια σκιά θα πλανάται στην ατμόσφαιρα (είπαμε με τη λογική του “καθαρός ουρανός…).

Όλα αυτά, εξαιτίας του πανικού. Που επιστράτευσε αστεία επιχειρήματα.

Και τελικά, έμεινε μια εικόνα: Το διαρκώς σηκωμένο χέρι του κ. Γιάννη Αργυρού, που εις μάτην ζητούσε το λόγο. Μάλλον το βράδυ, θα χρειάστηκε εντριβές με οινόπνευμα.

Και το EURO, συνεχίζεται.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *