Site icon Santonews

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ…ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

ΜΟΝΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ, ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΕΧΕΙ ΚΑΜΠΟΣΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

 

 

 

 “Μεταφερθείτε στην Ελλάδα χωρίς να φύγετε από το Μεξικό” λέει η μεξικάνικη εφημερίδα mexico desconocido. Αφορμή για αυτόν τον…διακτινισμό, είναι τα εγκαίνια μια οικιστικής δομής που ονομάζεται Rincón Santorini και βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου στην ύπαιθρο, στην περιοχή Paraíso del Conquistador.

Οι εγκαταστάσεις, θυμίζουν όντως την αυθεντική Σαντορίνη, σε κάποια σημεία της, αν εξαιρέσει κανείς λεπτομέρειες, όπως ότι βρίσκεται σε μια δασώδη περιοχή- το όνομα της περιοχής μητροπολτικού Δήμου, είναι Κουρνεαβάκα που σημαίνει κοντά στα δέντρα και απέχει 80 χιλιόμετρα από την Πόλη του Μεξικού- ενώ η θάλασσα απέχει κάμποσες μέρες με μουλάρι.

 

Όλα αυτά, είναι αμελητέα, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα “Αρχικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτό το μέρος είναι ιδανικό για μια μαγική πρόταση ή μια  ρομαντική βόλτα με το ταίρι σας.  Εδώ μπορείτε να απολαύσετε  ιππασία στα βουνά με την οικογένεια και τους φίλους σας, να κάνετε πεζοπορία και να δροσιστείτε στις εξωτερικές πισίνες”. Και φυσικά, τονίζει “Κι αν δεν πας στην Ελλάδα, άσε την Ελλάδα να έρθει σε σένα. Αυτός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος πάνω στον οποίο χτίστηκε το Rincón Santorini. Και είναι ότι η αρχιτεκτονική αυτού του τόπου θα σας κάνει να νιώσετε σε μια ελληνική πόλη χωρίς να χρειαστεί να πάρετε αεροπλάνο”.

 

Δεν παραλείπει βέβαια να αναφερθεί και στην αυθεντική Σαντορίνη, σημειώνοντας: “Η Σαντορίνη είναι ένα από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά  του Αιγαίου Πελάγους , το οποίο είναι μέρος ενός  μικρού αρχιπελάγους . Το τελευταίο είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής έκρηξης τον 16ο αιώνα π.Χ. Αυτό το γεγονός είναι η αιτία του κακοτράχαλου εδάφους αυτής της γραφικής πόλης, που χαρακτηρίζεται από κτίρια με λευκό φόντο,  τόνους μπλε, ροζ, κίτρινου, τυρκουάζ πράσινου, πορτοκαλί και ζεστών χρωμάτων”.

Exit mobile version