Site icon Santonews

ΕΛΜΕ Θήρας: OΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Συγκέντρωση στην Πλατεία Φηρών στις 11 το πρωί

 

 

 

“Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Θήρας καλεί όλα τα μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στη γενική πανεργατική απεργία της 9ης του Νοέμβρη με κυρίαρχο αίτημα: «Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια».

 

 

Η μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών για περισσότερα από 10 χρόνια σε συνδυασμό με την ενεργειακή κρίση και τον πρωτοφανή πληθωρισμό που καταγράφεται πλέον στη χώρα μας και εκτινάσσει στα ύψη το κόστος των ενοικίων, των λογαριασμών, των μετακινήσεων αλλά και των βασικών ειδών, οδηγεί στην αδυναμία των εκπαιδευτικών να ανταπεξέλθουν ακόμα και στις βασικές ανάγκες των οικογενειών τους. Έχουμε χάσει πάνω από 60% του εισοδήματος μας!

Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 9ης του Νοέμβρη, που γίνεται μαζί με τους/τις εργαζόμενους/ες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη! Σήμερα με επίσημο πληθωρισμό πάνω από 11% είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Απαιτούμε:

  1. Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών μέσω υπογραφής συλλογικών συμβάσεων.
  2. Άμεση αύξηση μισθών -κατ’ ελάχιστο-με τον ρυθμό του πληθωρισμού και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις που έφεραν τα μνημόνια.
  3. Άμεσο μισθολογικό ξεπάγωμα της διετίας 2016-17.
  4. Άρση των μισθολογικών ανισοτήτων με οικονομική ενίσχυση των νέων συναδέλφων.
  5. Αύξηση των αποζημιώσεων για την κάλυψη των οδοιπορικών για εκπαιδευτικούς που μετακινούνται για να συμπληρώσουν το ωράριό τους ή να ανταποκριθούν σε άλλες υποχρεώσεις (επιτηρήσεις πανελλαδικών εξετάσεων, βαθμολογικά κέντρα κλπ).
  6. Μέτρα στήριξης για όσους/ες εργάζονται μακριά από την κατοικία τους (δωρεάν σίτιση σε λέσχες, δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης, 50% έκπτωση στα ΜΜΜ, οικονομική ενίσχυση σε μετατιθέμενους και νεοδιόριστους)
  7. Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί.
  8. Κατάργηση των φόρων σε ρεύμα, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα”.
Exit mobile version