ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ: Εμβολιασμοί εκπαιδευτικών στη Σαντορίνη: Ποιος αποφασίζει, με ποια κριτήρια και ποια δικαιοδοσία;”.

 

“Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων την Τρίτη 13 Απριλίου δήλωσε: «Το 1ο βήμα έγινε με την ένταξη κατά προτεραιότητα των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στο πρόγραμμα εμβολιασμών. Το 2ο βήμα επικεντρώθηκε στην ένταξη κατά προτεραιότητα των εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης στο σύστημα αξιοποίησης αδιάθετων εμβολίων. Και τώρα το 3ο και καθοριστικό βήμα: η ένταξη όλων των εκπαιδευτικών γενικής εκπαίδευσης από 21 Απριλίου στην τρέχουσα εμβολιαστική περίοδο. Προστατεύουμε τους εκπαιδευτικούς μας. Θωρακίζουμε την εκπαιδευτική μας κοινότητα.»
Ασκήσεις επί χάρτου και πελατειακές σχέσεις -κατά τη συνήθη κυβερνητική πρακτική- είναι αυτά που συνέβησαν στη Σαντορίνη.

 

Βήμα 1ο: Μέχρι σήμερα δεν έχει εμβολιαστεί κανένας εκπαιδευτικός του ΕΕΕΕΚ Θήρας.
Βήμα 2ο: Η διαδικασία που επιλέχθηκε από το ΥΠΑΙΘ εξαίρεσε από τις αδιάθετες δόσεις τους συναδέλφους μας ηλικίας 60-64 ετών, μη λαμβάνοντας υπόψη για άλλη μια φορά τη νησιωτικότητα (μόνο στη Σύρο μπορούσε να εμβολιαστεί η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα). Μέχρι τη Δευτέρα 12 Απριλίου δεν είχε διατεθεί ούτε ένα εμβόλιο σε εκπαιδευτικό της Σαντορίνης.

 

Μετά από ενέργειες του Επάρχου Θήρας που έχει οριστεί Αντιπεριφερειάρχης Υγείας για τις Κυκλάδες και του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, την Τρίτη εμβολιάστηκαν κατά παρέκκλιση γύρω στους 16 συναδέλφους που διδάσκουν σε μια από τις σχολικές μονάδες του νησιού, χωρίς να κληθούν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ηλικιακά προηγούταν.

 

 

Οι πρωτοβουλίες διακριτικής μεταχείρισης και η κατηγοριοποίηση των συναδέλφων ανάλογα με τη σχολική μονάδα ή και τη σχολική βαθμίδα που εργάζονται δεν είναι αποδεκτή. Δε θα επιτρέψουμε να μας διχάσουν.
Ποιος αποφασίζει, με ποια κριτήρια και ποια δικαιοδοσία σε επίπεδο νησιού για το πως θα διανεμηθούν τα αδιάθετα εμβόλια; Αν δεν μπορούν να ακολουθηθούν οι εγκύκλιοι που αφορούν μισθοδοτούμενους από το Ελληνικό Δημόσιο τι θα συμβεί με τους εποχικά εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα;
Απαιτούμε άμεση θωράκιση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας στην πράξη. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για:
– Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία, με ευθύνη της κυβέρνησης
– Ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που δημιούργησε ή όξυνε η πανδημία”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *