ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ: 8Ο ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Στη Σαντορίνη σε μια μέρα βρέθηκαν θετικοί 80 (73 μαθητές και 7 εκπαιδευτικοί).

 

 

 

“Σχολεία ασφαλή και όχι εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασία της υγείας και των μορφωτικών δικαιωμάτων!

 

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,

 

 

  Τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα το σχολείων μετά τις γιορτές προκαλούν την οργή και το θυμό μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Το άνοιγμα των σχολείων με μόνο πρόσθετο «μέτρο» ένα τεστ επιπλέον για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους, τη στιγμή που η πανδημία με τη νέα μετάλλαξη έχει φουντώσει, το δημόσιο σύστημα υγείας έχει πρακτικά καταρρεύσει, αποτελεί κοροϊδία και εμπαιγμό.

 

 

  Οι συνεχείς επικλήσεις στην ατομική ευθύνη, η απόρριψη όλων των προτάσεών μας και των δίκαιων διεκδικήσεων μας εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, το απαράδεκτο 50% +1 για να κλείσει ένα τμήμα, το εγκληματικό της 5νθήμερης καραντίνας που θα οδηγεί τους νοσούντες να προσέρχονται κανονικά στο σχολείο, τα self-test που σε πολλές περιπτώσεις δε γίνονται και δε δηλώνονται με τον σωστό τρόπο ή βρίσκονται σε έλλειψη, όχι απλά δεν υπηρετούν την προστασία της υγείας μας αλλά την υπονομεύουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι το χρονικό διάστημα από 30/11 έως 27/12 του 2021, τα κρούσματα στις ηλικίες 0-17 (βασικά μαθητές) ήταν 35.718, δηλαδή το 25% των συνολικών κρουσμάτων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, πριν ακόμα επεκταθεί η μετάλλαξη όμικρον. Με το άνοιγμα των σχολείων, την πρώτη κιόλας μέρα είχαμε πανελλαδικά πάνω από 20.000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στη Σαντορίνη σε μια μέρα βρέθηκαν θετικοί 80 (73 μαθητές και 7 εκπαιδευτικοί).

 

 

  Δεν περιμένουμε λύσεις από αυτές τις απαράδεκτες πολιτικές, που θεωρούν την υγεία και τη μόρφωση ως ανώφελο κόστος. Δυναμώνουμε την οργάνωση και τον αγώνα, με επίκεντρο τα μέτρα προστασίας και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Εδώ και τώρα διεκδικούμε:

  • Να ληφθούν έστω και τώρα μέτρα για την αραίωση των μαθητών στις τάξεις.
  • Να πραγματοποιούνται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλα τα σχολεία. Σταθερά και μόνιμα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο νησί. Δωρεάν συνταγογράφηση PCR τεστ για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικούς.
  • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων με μόνιμες προσλήψεις. Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και την παροχή, δωρεάν, όλων των μέσων αυξημένης ατομικής προστασίας (π.χ. μάσκες ΚΝ95).
  • Προσλήψεις σχολικών νοσηλευτών και σύνδεσης των σχολικών μονάδων με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
  • Διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται άδεια ευπαθούς ομάδας. Ίδια δικαιώματα μονίμων- αναπληρωτών στην αποζημίωση ειδικής άδειας covid.
  • Στοχευμένα εκπαιδευτικά – παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας σε μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Γενίκευση των προγραμμάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης. Αναπροσαρμογή της σχολικής ύλης.
  • Να μην εφαρμοστούν, να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων.

 

Τις επόμενες μέρες η ΕΛΜΕ Θήρας θα προχωρήσει σε μια σειρά πρωτοβουλίες (ανακοινώσεις, συνεντεύξεις, συνάντηση με εκπροσώπους γονέων και μαθητών, κινητοποίηση μέσα στη βδομάδα) για την ενημέρωση όλης της κοινωνίας σε σχέση με την πραγματική κατάσταση στα σχολεία, με παρεμβάσεις προς πάσα κατεύθυνση.

 

Συντονίζουμε τη δράση μας με τους γονείς, τους μαθητές και όλους τους εργαζόμενους”. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *