Site icon Santonews

ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ Η 4ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΠΝΙΓΗΚΕ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ

ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΞΙΤΗΡΙΟ

 

 

 

Εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπεία, βρίσκεται σήμερα η 4χρονη από τη Σαντορίνη που είχε καταπιεί φιστίκι, το οποίο είδε σφηνώσει στον πνεύμονά της. Το περιστατικό συνέβη στη Σαντορίνη στις 29 Νοεμβρίου, όταν το παιδί ξαφνικά άρχισε να έχει δυσχέρεια στην αναπνοή, ενώ μόλις είχε καταπιεί φιστίκια. Οι γονείς ειδοποίησαν ασθενοφόρο, και οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τηνεπίγουσα αεροδιακομιδή στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η διασωλήνωση έγινε από τον γιατρό της αεροδιακομιδής άμεσα, με την άφιξη του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης». Το ίδιο βράδυ, υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα χειρουργική επέμβαση. Στο ΠΑΓΝΗ, εισήχθη στη ΜΕΘ, όπου παρέμεινε για 16 μέρες και τελικά κέρδισε τη μάχη για τη ζωή. Αυτή τη σατιγμή νοσηλεύεται  στην Παιδιατρική κλινική του  Νοσοκομείου .

«Είναι άγνωστο πότε θα πάρει εξιτήριο το παιδί ωστόσο τα δύσκολα πέρασαν» αναφέρει στο cretapost o Διοικητής του ΠΑΓΝΗ και χειρουργός κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Επί 16 ημέρες, το μικρό κορίτσι έδωσε τη μεγαλύτερη μάχη για την επιβίωση της, ωστόσο κατάφερε να την κερδίσει, να ανατρέψει τα ιατρικά δεδομένα και να βγει νικήτρια.

 

Exit mobile version