ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΘΗΡΑΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙ-AFISA-A3-EPALΖΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ

 

Η Φωτογραφική Ομάδα του ΕΠΑ.Λ. Θήρας σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα: “Πύργος Σαντορίνης” που πραγματοποιεί την Τετάρτη 2 Ιουλίου στις 21:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑ.Λ. Θήρας στον Πύργο.

 

Η είσοδος του σχολείου και του πάρκινκ βρίσκεται απέναντι από το οινοποιείο SantoWines (στο δρόμο που ανεβαίνει προς το οινοποιείο SantoWines).

 

Στην εκδήλωση των εγκαινίων συμμετέχει η μουσική μπάντα μαθητών του σχολείου με έντεχνα και ροκ τραγούδια.

 

Η Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων SantoWines καλύπτει γαστρονομικά την εκδήλωση.

Στον ίδιο χώρο εκτίθενται τα φωτογραφικά έργα της πολύ πετυχημένης περυσινής έκθεσης της φωτογραφικής ομάδας με θέμα: “Γαστρονομία”.

 
Διάρκεια: Κάθε Πέμπτη για όλο τον Ιούλιο και Αύγουστο με ώρες λειτουργίας 08:30 – 13:30.

Από 1η Σεπτεμβρίου ως 23 Δεκεμβρίου 2014 καθημερινά με ώρες λειτουργίας 08:30 – 13:30.

 
Την έκθεση διοργανώνει ο Δήμος Θήρας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Εστία Πύργου Καλλίστης” στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “2014 Έτος Πολιτισμού” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 
Η φωτογραφική ομάδα, που συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη δράση της, αποτελείται από μαθητές που συμμετείχαν στο εγκεκριμένο, από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Κυκλάδων, περιβαλλοντικό πρόγραμμα του σχολείου: “Φωτογραφί – Ζω στη Σαντορίνη” για το σχολικό έτος 2013 – 2014.

 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με θέματα όπως: “Καλλιτεχνική Φωτογραφία – Τεχνική Φωτογραφίας – Επεξεργασία Εικόνας”, ενώ παράλληλα ανέπτυξαν περιβαλλοντική συνείδηση σε θέματα που αφορούν τη Σαντορίνη.

 
Υπεύθυνος της ομάδας και του προγράμματος είναι ο καθηγητής του ΕΠΑ.Λ. Θήρας Σκουλουδάκης Αθανάσιος του κλάδου ΠΕ12.05 Ηλεκτρολόγων.

 

Η έκθεση με θέμα: “Πύργος Σαντορίνης” προέκυψε μέσα από μια φωτογραφική εξόρμηση της Φωτογραφικής Ομάδας στον παραδοσιακό οικισμό του Πύργου.

 

Οι μαθητές περιπλανηθήκαν μέσα στο γραφικό καστέλι, αλλά και στα περίχωρα του Πύργου και ο καθένας αφέθηκε στη φωτογραφική του έκφραση.

 

Οι συμμετέχοντες φωτογράφισαν και άλλες μέρες και ώρες το ίδιο θέμα κι έτσι συγκεντρώθηκε ένα πολύ ενδιαφέρον υλικό.