ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΜΕΛΕΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

 

 

 

 

hdu “Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαιδευτική επίσκεψη φοιτητών Επιστημών της Υγείας στη Σαντορίνη η οποία διοργανώθηκε από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού www.hcc.edu.gr στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας του με το Southeastern Louisiana University.

 

Οι 13 φοιτητές μαζί με 3 καθηγητές του Πανεπιστημίου Louisiana διέμειναν στο Μεγαλοχώρι για μία εβδομάδα και έμαθαν βασικά στοιχεία της ελληνικής γλώσσας και ιδιαίτερα τις ιατρικές λέξεις οι οποίες προέρχονται από την ελληνική, επισκέφτηκαν το Δημόσιο Κέντρο Υγείας και την Ιδιωτική Πολυκλινική και μίλησαν με τους υπεύθυνους, παρακολούθησαν ομιλία του ιατρού κ. Λιακόπουλου σχετικά με το ελληνικό σύστημα Υγείας, εισήχθησαν στα θέματα Υγείας που απασχολούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Οι φοιτητές και οι καθηγητές τους εντυπωσιάστηκαν από τον δωρεάν χαρακτήρα του δημόσιου συστήματος υγείας, το οποίο, αν και έχει πολλά προβλήματα, θεωρείται ακόμη ένα από τα καλύτερα του κόσμου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, λόγω του χαμηλού κόστους των ιατρικών υπηρεσιών. Το πολιτιστικό πρόγραμμα του εκπαιδευτικού τους ταξιδιού περιελάμβανε επισκέψεις στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και στο Μουσείο προϊστορικής Θήρας, σε ένα κτήμα με τοπικά προϊόντα, σε οινοποιείο καθώς και στα χωριά Οία, Πύργος και Μεγαλοχώρι, μάθημα κεραμεικής και ελληνικών παραδοσιακών χορών. Η Κοινότητα Μεγαλοχωρίου υποστήριξε ενεργά την όλη προσπάθεια. Οι φοιτητές είχαν συνάντηση την Τρίτη 21 Ιουνίου στο Υπουργείο Υγείας και στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες στην Αθήνα.

Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ υλοποιεί προγράμματα σχετικά με την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό από το 1995 στην Αθήνα και σε διάφορα νησιά. Οργανώνει προγράμματα εκπαιδευτικού και πολιτιστικού τουρισμού για φιλέλληνες και ειδικές ομάδες επισκεπτών, καθώς και ερευνητικά προγράμματα για τη διδασκαλία και την εκμάθηση της ελληνικής ως ξένης και ως δεύτερης γλώσσας. Για κάθε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 22860-82820 και στο email:ifigenia@hcc.edu.gr”.

Save

Save

Save

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *