ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΣΧΕΔΙΟ

 

 

 

“Η σημασία των εκπαιδευτικών δράσεων στις παιδικές χαρές  

 

     Μικρές λεπτομέρειες, δημιουργικών κι εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στις παιδικές χαρές της Σαντορίνης, που υποδέχονται καθημερινά τους μικρούς φίλους, πολλαπλασιάζουν τις δραστηριότητες τους σε ένα χαρούμενο κι ευχάριστο κλίμα.  

 

     Δράσεις που δίνουν την ευκαιρία στα παιδία να απασχοληθούν περισσότερο χρόνο σε ανοικτό και απόλυτα προστατευμένο χώρο, παρέχουν και στους γονείς την δυνατότητα να ασχοληθούν μαζί με τα παιδιά τους με εκπαιδευτικά βοηθήματα. Αυτή η δημιουργική αλληλεπίδραση βοηθά τους γονείς να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά, δίνοντας τους την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες εκπαιδευτικές δεξιότητες, είτε μεμονωμένα είτε ομαδικά την ώρα που παίζουν.  

 

     Η εικόνα αυτή, που έλειψε αρκετά χρόνια από τα νησιά μας, συγκεντρώνει με απόλυτη βεβαιότητα την ικανοποίηση όλων, στον ένα χρόνο περίπου που επαναλειτουργούν οι παιδικές χαρές στο Δήμο Θήρας. Τονίζοντας τη σημασία στο ενεργητικό παιχνίδι και την ανάγκη των παιδικών δραστηριοτήτων εκτός σπιτιού, ο Δήμος Θήρας ενισχύει την αλληλεπίδραση στη δομημένη δραστηριότητα σε ένα χώρο όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν ελεύθερα χωρίς «πρέπει» και χωρίς «μη», καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και τη φαντασία τους ελεύθερα, ενώ παράλληλα κοινωνικοποιούνται”.  

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *