ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ SAF

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019

Ζωνταντανεύοντας τις ζωγραφιες

Το έργο που θα ανακαλύψουμε ονομάζεται «Ο Χορός» και είναι ένας απ’ τους πιο γνωστούς ζωγραφικούς πίνακές του. Το έργο αυτό μαζί με ένα άλλο που ονόμασε “Μουσική” δημιουργήθηκαν το 1910 για να κοσμήσουν μια σκάλα στο σπίτι του Σεργκέι Σουκίν, διάσημου  συλλέκτη. Το 1911 Ο Ματίς ταξίδεψε   στην Μόσχα για να επιβλέψει αυτοπροσώπως την εγκατάσταση των δύο μεγάλων έργων . Έπειτα από την συλλογή Σουκίν και το Κρατικό Μουσείο Μοντέρνας Δυτικής Τέχνης της Μόσχας , το έργο βρίσκεται από το 1948 στις συλλογές του Μουσείου Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη .

«Μια Ιστορία Θα Σας Πω»

Ιστορικές συναντήσεις για έφηβους και ενήλικες.
Από την μοναδική Στρογγυλή στην εντυπωσιακή Σαντορίνη, μέσα απ’ αυτές τις ιστορικές συναντήσεις θα γίνει μια προσπάθεια ανάδειξης διαφορετικών όψεων της Σαντορίνης. Στη διαδρομή μας αυτή θα έχουμε πάντα ιστορικές πηγές και με βάση τις συζητήσεις μας θα ανασκαλίσουμε το παρελθόν και θα κοιτάξουμε το μέλλον. Αλήθεια που ήταν το λεπροκομείο στη Σαντορίνη; Ξέρατε ακόμη ότι Θηραίοι συνέβαλαν στην ίδρυση του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου; Τι θα πει τράχωμα στη Σαντορίνη;

 

Εργαστήρι κατασκευής κοσμήματος

Μικροί και μεγάλοι θα συστηθούν με τα διαφορετικά υλικά και τις δυνατότητές τους, θα γνωρίσουν επιδέξιες τεχνικές και θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μόνοι τους χειροποίητα κοσμήματα που θα εκφράζουν τη δική τους προσωπικότητα.
Οι ενήλικες θα μάθουν ως να κατασκευάζουν κοσμήματα από μέταλλο, σύρμα και άλλα υλικά ενώ τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, κορδόνια αλλά και υλικά που θα βρούμε στη φύση όπως βότσαλα ξύλα κα.

Ελάτε να παιξουμε θέατρο

Το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας και το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης οργανώνει εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά από 4 έως 12 ετών.
Το Θεατρικό Παιχνίδι, ως μέθοδος, μεταφέρει την ουσία της τέχνης στον κόσμο των παιδιών και τους μιλά με τη γλώσσα του θεάτρου στο παιχνίδι τους .Δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να παίζουν και να επικοινωνούν στην ομάδα με βάση τις ανάγκες τους, κινητοποιώντας την έμπνευση των ιδεών τους, την φαντασίας τους, τις αισθήσεις τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *