Site icon Santonews

Εκλέχθηκε το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας

 

 

 

Μετά από έξι δημοτικές περιόδους, το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας εξέλεξε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρό του. Πρόκειται για την κ. Γεωργία Νομικού, που επί 23 παρόντων συμβούλων έλαβε 19 ψήφους, ενώ 3 από την παράταξη του κ. Μανόλη Ορφανού ( ο ίδιος ψήφισε θετικά) και η κ. Μαρία Αργυρού δήλωσαν «παρών».

Για τη θέση του Αντιπροέδρου η παράταξη «Τώρα», πρότεινε τον κ. Κωνσταντίνο Ρούσσο, που εξελέγη  με 18 ψήφους, καθώς «παρών» δήλωσαν 4 σύμβουλοι της «Θηραϊκής Πολιτείας» και η κ. Αργυρού που όπως και στην περίπτωση της Προέδρου, αλλά και κατόπιν του Γραμματέα του σώματος, δήλωσε πως δεν εκφράζει ένσταση ως προς τα πρόσωπα, αλλά προς τη γενικότερη φιλοσοφία εκλογής.

 

Για τη θέση του Γραμματέα, η παράταξη του απερχομένου Δημάρχου κ. Αντώνη Σιγάλα, δεν υπέδειξε υποψήφιο, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η σχετική πρόβλεψη του νόμου που επιτρέπει στον Δήμαρχο να υποδείξει πρόσωπο της πλειοψηφίας. Ο κ. Ζώρζος υπέδειξε την -απούσα από τη συνεδρίαση- κ.  Μαριέττα Μπάικα που έλαβε 18 θετικές ψήφους και πέντε παρών. Ο κ. Ορφανός, εξήγησε τη στάση του σημειώνοντας την έλλειψη γραπτής αποδοχής από την υποψήφια και 3 ακόμα σύμβουλοι του «Τώρα», τήρησαν την ίδια θέση, ενώ ο κ. Αλαφούζος έδωσε θετική ψήφο. Η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επανέλαβε το σκεπτικό που ανέπτυξε και για τις δύο προηγούμενες θέσεις.

Να σημειωθεί ακόμα πως οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Σαντορινιό Όραμα», υπερψήφισαν όλες τις υποψηφιότητες.

Απόντες από τη συνεδρίαση ήταν οι Αργυρός Νικόλαος και Μπάικα Μαριέττα.  Η θητεία του Προεδρείου, είναι σύμφωνα με τον νόμο 30 μήνες.

Exit mobile version