ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΙΦΝΟΥ (Α.ΚΙ.Σ.) ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

 

Ο  Δήμαρχος Σίφνου κ. Ανδρέας Μπαμπούνης

Ο Δήμαρχος Σίφνου κ. Ανδρέας Μπαμπούνης

«Με το κείμενο αυτό, η ομάδα που συστήσαμε το 2010 τη δημοτική παράταξη Ανανεωτική Κίνηση Σίφνου (Α.ΚΙ.Σ.), θέλουμε να κλείσουμε ένα κύκλο και να ανοίξουμε ένα άλλο, σήμερα, πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, πριν μιλήσουμε για έργα, για προτάσεις και για προβλήματα, πριν οι εντάσεις αυξηθούν  και δεν υπάρχει περιθώριο για προσεγγίσεις προσωπικές.

Γιατί το θέμα είναι, ότι εμείς «το πήραμε προσωπικά».

Τόσο οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι όσο και οι μη, βοήθησαν να βελτιωθεί η εικόνα και η κατάσταση του Δήμου σε όλα τα επίπεδα.

Ο Δήμος άλλαξε, είμαστε διαφορετικοί και το αποδεικνύουμε καθημερινά!

Από την πρώτη στιγμή δώσαμε νέα διάσταση στον τρόπο λειτουργίας των θεσμών του Δήμου και ενεργοποιήσαμε δημοκρατικά όλα τα όργανα και τις δομές. Αξιοποιήσαμε δημιουργικά καταρτισμένους συμπολίτες μας, που προσήλθαν εθελοντικά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για τον τόπο.

Και το πιο σημαντικό:

Από τη πρώτη μέρα εργασθήκαμε για τους δημότες μας, χωρίς διαχωριστικές γραμμές κανενός είδους.

Η Σίφνος είναι ΜΙΑ και έτσι πορευόμαστε!!!

Στην αρχή η αλήθεια είναι, ότι «τα βρήκαμε σκούρα».

Ο «Καλλικράτης», το σύστημα που ορίζει τα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εφαρμόζονταν για πρώτη φορά στην αρχή της θητείας μας με όσα προβλήματα και καθυστερήσεις μπορεί κανείς να φανταστεί κι ακόμα περισσότερα!

Τα οικονομικά του Δήμου παρουσίαζαν μια χαοτική εικόνα(χρέη σε εργολάβους-προμηθευτές και τρίτους, ξεχασμένες πληρωμές, αμφισβητούμενες υποχρεώσεις, προφορικές δεσμεύσεις).Ο Δήμος βρισκόταν σε ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Σ΄ ένα τέτοιο πλαίσιο «μπήκαμε στο χορό», στα βαθιά από την πρώτη στιγμή, στις αρχές του 2011. Πολλοί από μας, με πρώτους τους Δημοτικούς Συμβούλους για πρώτη φορά αποκτήσαμε ρόλο και ουσιαστικές αρμοδιότητες και δουλέψαμε αυτά τα 3,5 χρόνια για να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα από ότι τα βρήκαμε.

Εκείνος που δρα και προσπαθεί θα κάνει και λάθη. Γνωρίζουμε ότι λάθη έγιναν, αστοχίες υπήρξαν, πολλές φορές υποτιμήσαμε τα προβλήματα ή υπερεκτιμήσαμε τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης και επίλυσης μέσα στις νέες συνθήκες. Όμως ο στόχος ήταν και είναι η εξυπηρέτηση του κοινού οφέλους, η πρόοδος στο νησί μας. Οι πολίτες της Σίφνου είσαστε σε θέση να κρίνετε πόσο καλά αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα και πόσο βελτιωθήκαμε μέσα από αυτά.

Στον απολογισμό του Δήμου ακούστηκαν ( κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα αναλυθούν διεξοδικά) όσα έγιναν και όσα επιβάλλεται να γίνουν, δε θα τα αναφέρουμε εδώ. Αυτό που θέλουμε, είναι να πούμε με κάθε ειλικρίνεια, ότι λειτουργήσαμε έντιμα, ξεκάθαρα και με την προοπτική των χρόνων που έρχονται. Δώσαμε σημασία, ενέργεια, και χρόνο σε επιλογές και έργα που έχουν μελλοντική αξία όπως ο ΧΥΤΥ, το Δημοτικό σχολείο, η Υγεία, το ακτοπλοϊκό, η τουριστική πολιτική, τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.

Κάναμε μεγάλο αγώνα για την εξυγίανση των οικονομικών. Ξεκαθάρισμα χρεών και υποχρεώσεων, σταδιακή αποπληρωμή τους, μείωση εξόδων και δαπανών, είσπραξη οφειλών που χρόνιζαν και δημιουργούσαν αισθήματα αδικίας, το κάθε τι χρειάσθηκε χρόνο, υπομονή, γερά νεύρα, μεθοδολογία και συνεχή παρακολούθηση. Και τα καταφέραμε!!!

Ξέρουμε, τώρα που το έχουμε ζήσει, ότι πολλά από αυτά που υλοποιήθηκαν δεν έγιναν γνωστά στους δημότες. Η ενημέρωση που υπάρχει στα Δημοτικά Συμβούλια, τα Δελτία Τύπου και οι Ανακοινώσεις αντανακλούν ένα κομμάτι μόνο απ’ τον όγκο της δουλειάς που γίνεται από πάρα πολλούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων δουλεύουν εθελοντικά κι αθόρυβα. Στην προβολή δεν τα πήγαμε καλά. Γιατί δώσαμε βάση στην ουσία και όχι στην εικόνα!

Σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει για τα καλά η προεκλογική περίοδος και τους περισσότερους από μας θα μας δείτε και πάλι στο ψηφοδέλτιο. Ο συνδυασμός βέβαια  θα ανανεωθεί με «νέο αίμα» που πάντα χρειάζεται στις Ομάδες. Ας μη βιαστεί κανείς να χαρακτηρίσει τις απουσίες. Κανένας δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, ανάλογα με την εποχή και τις ανάγκες κάποιοι βγαίνουν μπροστά και «το παίρνουν πάνω τους». Άλλωστε, οι τακτικές των «μονίμως υποψηφίων» δεν μας ταιριάζουν! Δήμαρχο όμως δεν αλλάζουμε!!!

Ο Δήμαρχός μας, ο Ανδρέας Μπαμπούνης συνεχίζει να έχει τη στήριξη της ΑΚΙΣ γιατί στη διάρκεια της θητείας του είναι πιο συστηματικός, πιο συνεπής, πιο ειλικρινής, πιο δημοκρατικός, πιο εργατικός και πιο αποτελεσματικός στην άσκηση του έργου του απ’ ότι μέχρι τότε είχαμε δει! Στο πρόσωπό του συνεκτιμώνται το όραμα, το ήθος, οι γνώσεις, ο υπεύθυνος προγραμματικός λόγος, η εξωστρέφεια, η ικανότητα να αμβλύνει τις αντιθέσεις, η δυνατότητα συγκρότησης ισχυρής ομάδας.

Είναι ο εγγυητής της ενότητας και της ανοδικής πορείας του Δήμου μας.

Σαν το κορυφαίο μέλος της Ομάδας, θεωρούμε ότι είναι ο καταλληλότερος για να αντιπροσωπεύσει την πολυσυλλεκτική, δημοτική μας παράταξη. Να ηγείται της Δημοτικής αρχής που βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης των μεγάλων έργων υποδομής στο νησί.

Προχωράμε ενωμένοι και απευθύνουμε ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε κάθε δημότη και κάθε δημότισσα που αναγνωρίζει τα σημάδια της αλλαγής στη ρότα και τη νοοτροπία του Δήμου. Που έχει την επιθυμία να προσφέρει με τις ιδέες και την ενεργό συμμετοχή για το κοινό καλό και αντιστέκεται στην παθητική παρατήρηση όσων μας αφορούν άμεσα.

Ο καθένας από τα  μέλη του ΑΚΙΣ και όλη η ομάδα μαζί, ευχαριστούμε για την ευκαιρία των πρώτων 3,5 χρόνων και δίνουμε ραντεβού στην ανακοίνωση του ψηφοδελτίου μας το αμέσως επόμενο διάστημα».