ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ «SANTORINI OF THE PAST»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

SANTORINI OF THE PASTΜια καλή σειρά εκδηλώσεων, έχει προγραμματίσει για το φετινό καλοκαίρι ο πολιτιστικός πολύ-χώρος «Santorini of the Past- Η Σαντορίνη που έφυγε», που βρίσκεται στον Πύργο. Περιλαμβάνει παρουσιάσεις βιβλίων, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις καθώς και προγράμματα δημιουργική- καλλιτεχνικής ενασχόλησης παιδιών από ειδικούς. Παράλληλα, είναι καθημερινά ανοιχτός ο μουσειακός χώρος με ενθυμήματα από τη Σαντορίνη του παρελθόντος, καθώς και το εκθεσιακό τμήμα με την προσθήκη και ενός καταστήματος αντιγράφων και αναμνηστικών.

Καλοκαίρι 2014
Σάββατο 12 Ιουλίου, 19:00 – Παρουσίαση του βιβλίου της Έλενας Ακρίτα «Το Μήλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο».
Παρασκευή 25 Ιουλίου, 20:30 – Παιδική Θεατρική Παράσταση «Μίλα, Μήλα Μαγικά» με τον Σαμψών Φύτρο και τη θεατρική ομάδα «Αστροναύτες».
Σάββατο 26 Ιουλίου, 21:00 – Μουσική Βραδιά αφιερωμένη στο κρασί με τον Σαμψών Φύτρο και το μουσικό συγκρότημα «Απρόβλεπτοι».
Κυριακή 27 Ιουλίου, 19:00 – Παρουσίαση Βιβλίου του Χάρη Καλπίδη και συζήτηση για τον γαστρονομικό τουρισμό με τη δημοσιογράφο Αφροδίτη Καλαμάρη.
Τετάρτη 30 Ιουλίου, 19:00 – Παρουσίαση «Πλούτος, παραγωγή και καταστροφή: ο οικολογικός συμβολισμός των υφασμάτων στο θέατρο του Αισχύλου».
Κυριακή 3 Αυγούστου, 20:00 – Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής της Άρτεμης Χατζηγιαννάκη στο εστιατόριο Σελήνη.
Σάββατο 9 – Κυριακή 10 Αυγούστου, 20:00 – 1o Σαββατοκύριακο Μόδας και Μουσικής με διάσημους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής.
Εκπαιδευτικά Προγράμματα 2014
– Δευτέρα 14 Ιουλίου, 11:00-13:00 & 18:00-20:00
«Ο Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα στη Σαντορίνη» (σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ)
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συγγραφέα του βιβλίου και διευθύντρια του ιδιωτικού νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραϊτη, την κ. Ελένη Γερουλάνου. Θα παίξουν, θα ζωγραφίσουν και θα γνωρίσουν στοιχεία της κυκλαδικής τέχνης καθώς και κάποια βασικά συναισθήματα μαζί με τον Νικηφόρο.
– Τετάρτη 16 Ιουλίου έως Τετάρτη 23 Ιουλίου
«Ειδικό Σεμινάριο Κεραμικής Τέχνης, με περιορισμένο αριθμό συμμετοχών και διάρκεια μιας εβδομάδας για
παιδιά και γονείς»
Κόστος συμμετοχής 10€ – Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
– Πέμπτη 17 Ιουλίου, 11:00-13:00
«Κατασκευές και παιχνίδι»
Μαζί με την ομάδα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με ιδιαίτερα υλικά για πρώτη φορά και θα κατασκευάσουν χρήσιμα και διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι και το δωμάτιο τους μέσα από πρωτότυπες ιδέες.
– Σάββατο 26 Ιουλίου, 11:00-13:00
«Ο μύθος του Μινώταυρου»
Ο Μινώταυρος έρχεται στη Σαντορίνη! Ο υπεύθυνος Πολιτιστικής Διαχείρισης και φιλόλογος, κ. Νίκος Αντερριώτης μαζί με την καθηγήτρια κ.Στέλλα Οκτωράτου θα βοηθήσουν τα παιδιά να ανακαλύψουν τον μύθο του Μινώταυρου και να ταξιδέψουν στην Μινωική Κρήτη.
Τρίτη 29 Ιουλίου, 11:00-13:00 & Πέμπτη 31 Ιουλίου, 11:00-13:00
«Επίσκεψη και μαγειρική σε παραδοσιακό μύλο»
Ψήνω, ψήνω κουλουράκια με τα δυο μου τα χεράκια..Αφού μάθουμε κάποια βασικά χαρακτηριστικά για την καλλιέργεια και τις ευεργετικές ιδιότητες των σιτηρών, για το ψωμί και τα διαφορετικά είδη που υπάρχουν, θα επισκεφτούμε έναν παραδοσιακό μύλο. Θα ζυμώσουμε κουλουράκια και ψωμί διαφόρων ειδών και στη συνέχεια θα τα ψήσουμε και θα τα απολαύσουμε!
– Δευτέρα 4 Αυγούστου, 11:00-13:00 & Πέμπτη 7 Αυγούστου, 11:00-13:00
«Επίσκεψη και δράση στον αμπελώνα»
Τα παιδιά μετά από μια σύντομη προβολή για τον σύγχρονο αμπελώνα του νησιού θα μεταφερθούν σε κάποιο αμπέλι και εκεί θα τους δοθούν κάποια φυσικά υλικά για να δημιουργήσουμε με έμπνευση τον αμπελώνα και το τοπίο..!
– Δευτέρα 11 Αυγούστου, 11:00-13:00 & Τρίτη 12 Αυγούστου, 11:00-13:00
«Κατασκευές και παιχνίδι»
Μαζί με την ομάδα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με ιδιαίτερα υλικά για πρώτη φορά και θα κατασκευάσουν χρήσιμα και διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι και το δωμάτιο τους μέσα από πρωτότυπες ιδέες. Δεν θα λείπουν βέβαια οι αφορμές και οι εκπλήξεις για παιχνίδι».