ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΗΛΟ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Ν. ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ

 

 

 

“Συμμετοχή του Νίκου Συρμαλένιου σε εκδήλωση για τα απορρίμματα και λύματα στη Μήλο

Σε εκδήλωση – συζήτηση με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων και των λυμάτων στη Μήλο, που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Μήλου στο συνεδριακό κέντρο το Σάββατο 4/11 παρευρέθηκε και τοποθετήθηκε ο Νίκος Συρμαλένιος.

Στην πολυπληθή εκδήλωση κύριος ομιλητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων Βαγγέλης Καπετάνιος, ενώ παρέμβαση έκανε το μέλος του ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΕΑΝ) Μπάμπης Μπιλίνης και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο δήμαρχος και πλήθος παρευρισκομένων.

Η εισήγηση του Γενικού Γραμματέα ενδελεχώς αναφέρθηκε στο σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων που έγινε τα τελευταία τρία χρόνια (εθνικό, περιφερειακό, τοπικό) και στη μεγάλη προσπάθεια η χώρα να βάλει τέλος στους ΧΑΔΑ που επέφεραν δεκάδες εκατομμύρια πρόστιμα της Ε.Ε. σε βάρος των υπόλογων δήμων και ανάμεσα τους το δήμο Μήλου. Συζητήθηκε επίσης η πορεία αποκατάστασης του ΧΑΔΑ της Μήλου και η προμήθεια δεματοποιητή, καθώς επίσης ο σχεδιασμός της εναλλακτικής διαχείρισης με βάση και τον πρόσφατο νόμο.

Στο θέμα των λυμάτων, αναφέρθηκε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, γιατί πρώτον ο βιολογικός καθαρισμός της Αγίας Στυλιανής είναι ανεπαρκής και χωρίς πλήρη αδειοδότηση, ενώ για τις compact εγκαταστάσεις που η κυβέρνηση έχει εγκρίνει να καλύψουν προσωρινά τις ανάγκες των οικισμών Αδάμαντα και Πολλώνια, τα τεχνικά δελτία πρόσφατα απεστάλησαν προς το υπουργείο οικονομίας και ανάπτυξης.

Ο Νίκος Συρμαλένιος τόνισε στην παρέμβαση του ότι πρέπει να συμφωνηθεί και από το δήμο και από το υπουργείο ένας οδικός χάρτης που θα βασίζεται: α) στο άμεσο σταμάτημα των όποιων ανεξέλεγκτων ροών λυμάτων β) στην αδειοδότηση επαρκούς μονάδας βιολογικού καθαρισμού είτε στη σημερινή τοποθεσία, είτε σε νέα χωροθέτηση και γ) στην εγκατάσταση των compact βιολογικών μέχρι την καλοκαιρινή περίοδο για να αποφευχθούν τα σοβαρά προβλήματα των δύο τελευταίων χρόνων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *