ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΖΩΓΡΑΦΟ Ι. ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟ

ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

 

 

 


“Η Εστία θα φιλοξενήσει στο εντευκτήριο της ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του εικαστικού συλλόγου «Ιωάννης Σπηλιόπουλος 1906-1975», αφιερωμένη στο έργο του αγωνιστή ζωγράφου Ιωάννη Σπηλιόπουλου. Στην έκθεση θα συμμετέχουν 24 ζωγράφοι και γλύπτες της Σχολής Καλών Τεχνών, μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών καθώς και μέλη του συλλόγου. Η έκθεση θα διαρκέσει από 13-25 Ιουλίου 2019 και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 13 Ιουλίου και ώρα 20:00.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό 10.00-13.30 και 19.00-22.00

Το αφιερωματικό αυτό ταξίδι ξεκίνησε από την Πινακοθήκη Λασκαρίδη του Δήμου Καλλιθέας τον Νοέμβριο του 2018,συνέχισε στην αίθουσα πολιτισμού Δημήτριος Μπόγρης του Δήμου Σαλαμίνας και για το καλοκαίρι του 2019 παρουσιάζεται με στην Εστία του Πύργου.

Λίγα λόγια για τον εικαστικό Ιωάννη Σπηλιόπουλο 1906-1975.

Ο Ιωάννης Σπηλιόπουλος γεννήθηκε στον Δούκα της Αρχαίας Ολυμπίας. Φοίτησε στην Σχολή Καλών Τεχνών του Μετσοβείου Πολυτεχνείου από το 1927 έως το 1933. Αποφοίτησε από το καλλιτεχνικό εργαστήρι του Σπύρου Βικάτου με αριστείου έπαινον. Διδάχτηκε ζωγραφική, γλυπτική, αγιογραφία, σκηνογραφία με δασκάλους τους Ιακωβίδη, Παρθένη, Ουμβέρτο Αργυρό, Γεώργιο Ροϊλό, Επαμεινώνδα Θωμόπολο, Σκίππη και Δημητριάδη. Τα χρόνια της Σχολής εντάχθηκε στην αριστερά με αποτέλεσμα να υποστεί εξορίες και περιορισμούς. Απεβίωσε στην Σαλαμίνα σε ηλικία 69 ετών.

Έργα του βρίσκονται στην Αμερική, Αυστραλία, Γερμανία, Ιταλία, στην Δημοτική Πινακοθήκη της Αθήνας, στο Μουσείο της Ύδρας, στους Δήμους Σαλαμίνας, Αγίου Νικολάου Κρήτης, Πύργου Ηλείας, Κυθήρων, στο Υπουργείο Παιδείας, Γεωργίας και σε πολλούς συλλέκτες”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *