Site icon Santonews

Ειδικό Σχολείο Θήρας-Εκπαιδευτική εκδρομή στο Εργαστήριο Ζυθοποιίας Φτέλος

“Η εκπαιδευτική εκδρομή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών Θήρας για τον μήνα Μάρτιο είχε προορισμό το Εργαστήριο Ζυθοποιίας Φτέλος στον Καρτεράδο Θήρας. Από το πρωί σήμερα, Τρίτη 14/3/2023, οι μαθητές/τριές μας ήρθαν στο σχολείο οργανωμένοι με τα σακίδια της εκδρομής και την χαρούμενη διάθεσή τους για τη σημερινή ημέρα.

Στον χώρο του εργαστηρίου μάς υποδέχτηκαν με χαμόγελο, ο κ. Σταύρος Μαμάης, υπεύθυνος της επικοινωνίας για την προγραμματισμένη μας εκδρομή και ο Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ζυθοποιίας Φτέλος κ. Θοδωρής Μπίζιος, ο οποίος ξενάγησε τους μαθητές/τριες του σχολείου μας στον χώρο της βασικής παραγωγής της μπύρας και των σύγχρονων εγκαταστάσεων και ειδικών εργαλείων/μηχανημάτων, καθώς επίσης απάντησε με κάθε λεπτομέρεια  στα διάφορα ερωτήματα των μαθητών/τριών αλλά και της ομάδας του Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας είχαν επιπλέον την ευκαιρία να ξεναγηθούν και στον μεγάλο κήπο του εργαστηρίου και να δουν από κοντά τόσο τη γύρω θέα της θάλασσας, της καλντέρας αλλά και των διάφορων φυτών του κήπου.

Οι εκδρομές του σχολείου μας πάντα έχουν κατεύθυνση: οι μαθήτριες και οι μαθητές μας να μαθαίνουν για την τοπική μας κοινότητα, να συμμετέχουν σε αυτή ισότιμα, να αλληλεπιδρούν, να επικοινωνούν και μέσω των νέων ερεθισμάτων, αισθήσεων και εμπειριών να κερδίζουν γνώση σε κοινωνικά περιβάλλοντα εκτός του σχολικού πλαισίου.

Θερμά συγχαρητήρια λοιπόν για άλλη μια φορά σε όλους τους μαθητές/τριες μας για την άψογη συμπεριφορά τους και παρουσία τους στον χώρο του Εργαστηρίου αλλά και την ιδιαίτερη προσοχή τους και συγκέντρωση στο να εξερευνήσουν τον χώρο της εκδρομής μας πάντα με την υποστήριξη και την καθοδήγηση όλης της ομάδας του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του σχολείου μας.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της εκδρομής μας, οι μαθητές/τριες έφαγαν το κολατσιό τους στο Εστιατόριο του Εργαστηρίου Ζυθοποιίας Φτέλος και απόλαυσαν ολόγυρα τη θέα της θάλασσας από τα μεγάλα παράθυρα του χώρου.

Ευχαριστούμε πολύ για την θερμή υποδοχή, ξενάγηση και φιλοξενία από όλη την ομάδα του Προσωπικού του Εργαστηρίου Ζυθοποιίας Φτέλος καθώς επίσης τους ευχαριστούμε πολύ και για τα αναμνηστικά δώρα των μαθητών/τριών μας για την σημερινή μας εκπαιδευτική εκδρομή (μολύβια, αυτοκόλλητα).

Για την ασφαλή μας μετακίνηση τέλος, ευχαριστούμε πολύ το ΚΤΕΛ Θήρας”.

Exit mobile version